Vaststelling bestemmingsplan en definitieve-omgevingsvergunning Zonneakker De Watering (Coördinatieregeling)

Logo Coevorden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maken op grond van het bepaalde in de artikelen 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 18 september 2018 het bestemmingsplan Zonneakker De Watering Coevorden gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de bouw van een zonnepark in het gebied mogelijk.

Tevens zijn er op 9 oktober 2018 twee omgevingsvergunningen (kenmerk 28952-2017, 28954-2017) voor de bouw van twee zonneparken ten behoeve van realisatie van de Zonneakker De Watering verleend.

Coördinatieregeling

De gemeentelijke coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning gelijktijdig op te laten lopen met de procedure van het bestemmingsplan. Met de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Tegen de vaststelling van de besluiten (het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning) dient in één keer beroep te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een zonneakker op twee deelgebieden gelegen tussen het Dwarspad en de N34 nabij Coevorden.

Het projectgebied is in totaal ca 22 hectare groot, en kan gaan voorzien in circa 17.500.000 kWh/jaar aan duurzaam opgewekte energie.

De Omgevingsvergunningen

De omgevingsvergunningen maken het mogelijk om de twee zonneparken die gezamenlijk de Zonneakker De Watering vormen met bijbehorende technische installaties te bouwen in het betreffende gebied.

Raadplegen van de stukken

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen met bijbehorende stukken kunnen op afspraak op werkdagen van donderdag 11 oktober 2018 tot en met woensdag 21 november 2018 worden ingezien in het Klantcontactcentrum Hof van Coevorden, Kasteel 1 te Coevorden.

Het bestemmingsplan met bijlagen is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Ingevolge artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tegen het gecoördineerde besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlening van de omgevingsvergunningen kan gedurende de beroepstermijn (tot en met woensdag 21 november 2017) door de volgende personen en/of instanties beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerp van de omgevingsvergunning(en);

  • Iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan en/of de in de omgevingsvergunning(en) aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning(en);

  • Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Crisis- en herstelwet

Op de besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen de besluiten. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift dient ook te worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Coevorden, 10 oktober 2018

 

Naar boven