Kennisgeving “Vastgesteld inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard, herziening H.C. de Jonghweg 23, Rossum”

Logo Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat Provinciale Staten van Gelderland op 26 september 2018 het inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard, herziening H.C. de Jonghweg 23 hebben vastgesteld. Met ingang van 4 oktober 2018 tot en met 14 november2018 ligt het inpassingsplan met bijbehorende stukken ter inzage. Belanghebbenden kunnen tegen de vaststelling van dit plan beroep instellen bij de Raad van State.

 

Planomsc hrijving inpassingsplan

Het plan voorziet in de mogelijkheid tot bouw van een nieuwe (burger)woning met een maximale inhoud van 750m3. Deze woning wordt gesitueerd tussen de bestaande woningen H.C. de Jonghweg 23 en 25. Binnen het plangebied Tuinbouw Bommelerwaard is reeds circa 16.500 m² glasopstallen gesloopt. Deze sloop was een voorwaarde om voor de bouw van de nieuwe woning in aanmerking te kunnen komen.

 

 

Procedure Inpassingsplan

Waar kunt u het vastgestelde inpassingsplan inzien?

Digitaal op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder het nummer:

NL.IMRO.9925.IPBommHCdJongh23Ro-VST1

Bij de provincie Gelderland, Markt 11, te Arnhem, op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur

Bij de gemeente Maasdriel (balie gemeentekantoor), Kerkstraat 45 te Kerkdriel

Digitaal op www.gelderland.nl/inpassingsplannen en www.maasdriel.nl.

 

Hoe kunt u in beroep?

Gedurende periode van ter inzagelegging kunnen belanghebbenden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen tegen het inpassingsplan. Belanghebbenden kunnen beroep instellen als zij een zienswijze hebben ingediend over het ontwerp-inpassingsplan. Heeft een belanghebbende geen zienswijze ingediend, dan kan alleen beroep worden ingesteld als redelijkerwijs niet verweten kan worden dat geen zienswijze over het ontwerp-inpassingsplan is ingediend. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er in het (definitieve) inpassingsplan wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp-inpassingsplan.

 

Het beroep kan worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een DigiD vereist.

 

Na afloop van de ter inzage ligging treedt het inpassingsplan in werking. Ook als er beroep is ingesteld. Indien u van mening bent dat daardoor uw belangen geschaad worden kunt u de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens verzoeken om een zogenoemde voorlopige voorziening te treffen. Indien de voorzitter van mening is dat er sprake is van spoed kan hij in dat geval de inwerkingtreding van het inpassingsplan opschorten totdat over de beroepen beslist is.

 

Voor het in behandeling nemen van een beroepsschrift en een verzoek om voorlopige voorziening worden door de Raad van State kosten in rekening gebracht. Voor de meest actuele bedragen verwijzen wij naar de internetsite van de Raad van State.

 

Crisis- en herstelwet

Op het besluit over het inpassingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat:

• de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen (ofwel de argumenten die u tegen het inpassingsplan inbrengt);

• het beroep niet ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

• de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld;

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State doet in principe binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak over eventueel ingestelde beroepen tegen het inpassingsplan.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven