Vaststelling wijzigingsplan “Hamerenweg 17 te Vrouwenparochie ”, gemeente Waadhoeke

Logo Waadhoeke

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waadhoeke maakt bekend dat zij in de collegevergadering van 14 augustus 2018 het wijzigingsplan “Hamerenweg 17 te Vrouwenparochie heeft vastgesteld.

 

Het initiatief betreft een wijziging van het bestemmingsplan “Buitengebied” van de voormalige gemeente het Bildt dat is vastgesteld op 12 mei 2010. Het doel van het wijzigingsplan is om op de locatie Hamerenweg 17 te Vrouwenparochie binnen de  bestaande bestemming “Bedrijf” te komen tot het gebruik van het bedrijfsperceel voor de vestiging van een bedrijf dat zich bezighoudt met de in- en export van en handel in grondverzet-, mijnbouw- en waterbouwmaterieel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande bebouwing.

 

Het plangebied betreft het perceel Hamerenweg 17 te Vrouwenparochie dat gelegen is op ongeveer 300 meter ten zuiden van de dorpskern van Vrouwenparochie.

 

Heeft u vragen?

Voor algemene informatie over het wijzigingsplan kunt u bellen met de afdeling Omgeving (0517 380380). Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

 

U kunt het wijzigingsplan bekijken

U kunt het vastgestelde wijzigingsplan bekijken bij de informatiebalie van het gemeentehuis in Franeker, op werkdagen tussen 8:30 en 13:00 uur en op afspraak later op de middag en donderdags tot 20.00 uur. Het wijzigingsplan is ook digitaal te raadplegen, via de website www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.1949.WPVroHamerenweg17-VA01.

 

Bent u het niet eens met het wijzigingsplan?

Dan kunt u in beroep gaan tegen het wijzigingsplan. Vanaf 4 oktober 2018 tot en met 14 november 2018 loopt de beroepstermijn tegen het vastgestelde wijzigingsplan. Beroep indienen kunt u binnen zes weken doen, tot en met 14 november 2018. U kunt alleen in beroep gaan als:

  • u belanghebbende bent die een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan hebt ingediend. U bent belanghebbende als uw belang rechtstreeks bij het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan is betrokken. Of u belanghebbende bent wordt getoetst aan de wet.

  • of u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan in te dienen. U hoort bij deze categorie als u bezwaar heeft tegen de wijzigingen die het college heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan.  

 

U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In uw beroepschrift staat in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het bestemmingsplan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. U moet het beroepschrift ook ondertekenen.

 

Wilt u dat het wijzigingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dat kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het wijzigingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan moet de Raad van State hierover eerst een uitspraak doen. Het wijzigingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

Naar boven