Wijzigingsplan Nieuwaal, Hogeweg 4A

Logo Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben op 18 september 2018 het wijzigingsplan Nieuwaal, Hogeweg 4A ongewijzigd vastgesteld. Dit plan ligt met ingang van 27 september 2018 gedurende 6 weken ter inzage voor beroep.

 

Inhoud wijzigingsplan

Het wijzigingsplan maakt de realisatie mogelijk van een kas van circa 0,8 ha aan de Hogeweg 4A te Nieuwaal. De nieuwe kas is een uitbreiding van het bestaande bedrijf ‘t Hoog Bos en is bedoeld om orchideezaden op te kweken tot stekplanten. De nieuwbouw vervangt ten dele de bestaande bebouwing ter plaatse. Het wijzigingsplan is opgesteld op verzoek van een particuliere initiatiefnemer en past binnen de kaders van het door Provinciale Staten van Gelderland vastgestelde inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard. Het ontwerp-wijzigingsplan heeft in de periode van 26 juli t/m 5 september ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Waar kunt u de stukken inzien?

Het wijzigingsplan met bijbehorende stukken ligt van 27 september tot en met 7 november 2018 ter inzage op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur:

• Bij de provincie Gelderland, Markt 11 te Arnhem,

• Bij de gemeente Zaltbommel bij de Afdeling Publiekszaken, Hogeweg 11 te Zaltbommel.

 

Daarnaast kunt u het wijzigingsplan in digitale vorm inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het nummer: NL.IMRO.9925.WPHogeweg4A-VST1, op www.gelderland.nl/inpassingsplannen en op www.zaltbommel.nl.

 

Hoe kunt u in beroep?

Belanghebbenden kunnen tijdens de periode dat het wijzigingsplan ter inzage ligt beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Omdat geen zienswijzen zijn ingediend tegen het ontwerp kan alleen beroep worden ingesteld als hem/haar redelijkerwijs niet verweten kan worden dat geen zienswijze over het ontwerpplan is ingediend.

Het beroep kunt u richten aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Inwoners kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een DigiD vereist.

 

Vervolg

Na afloop van de ter inzagelegging treedt het inpassingsplan in werking. Ook als er beroep is ingesteld. Dit betekent dat op basis van dit plan omgevingsvergunningen verleend kunnen worden. Indien u van mening bent dat daardoor uw belangen geschaad worden kunt u de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens verzoeken om een zogenoemde voorlopige voorziening te treffen. Indien de voorzitter van mening is dat er sprake is van spoed, kan hij in dat geval de inwerkingtreding van het inpassingsplan opschorten totdat over de beroepen beslist is. Met het instellen van beroep en een verzoek om voorlopige voorziening dienen ook griffierechten betaald te worden aan de Raad van State. Voor de meest actuele bedragen verwijzen we naar de internetpagina van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

 

Crisis- en herstelwet

Op het besluit over het wijzigingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat:

de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen (ofwel de argumenten die u tegen het wijzigingsplan inbrengt);

het beroep niet ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State doet in principe binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak over eventueel ingestelde beroepen tegen het wijzigingsplan.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven