Ontwerpbestemmingsplan 'Marum Alberdaheerd II', Marum

Logo Marum

Burgemeester en wethouders van Marum maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 5 oktober 2018 tot en met donderdag 15 november 2018 het ontwerpbestemmingsplan 'Marum Alberdaheerd II' (plancode NL.IMRO.0025.BPMA18UITB1-OW01) voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis te Marum (bezoekadres: Molenstraat 45) tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur.

Inhoud

Binnen de kern Marum zijn op dit moment drie uitbreidingsplannen voor woningbouw. Op de locaties Alberdaheerd I en De Holten III zijn geen kavels meer beschikbaar. Voor de locatie Marum-West is de verwachting dat ook daar dit jaar alle bouwkavels zullen zijn verkocht. Om in de toekomst te kunnen blijven voorzien in de vraag naar bouwkavels, is het nodig om hiervoor extra grootschalige locaties aan te wijzen.

Een van deze locaties is gelegen aan de zuidoostkant van de kern Marum, te weten als Alberdaheerd. Dit gebied is in de gemeentelijke structuurvisie al aangemerkt als een locatie waar woningbouw gewenst is. De eerste fase, Alberdaheerd I, is reeds aangelegd. In het voorliggende ontwerpbestemmingsplan wordt nu de realisatie van Alberdaheerd II mogelijk gemaakt. Op basis van het geldende bestemmingsplan ‘Marum Dorp 2015’ is op deze locatie echter geen woningbouw mogelijk. Het vaststellen van een nieuw juridisch planologisch regime is daarom noodzakelijk. Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling waarbinnen de voorgestelde woningbouw mogelijk is.

Begrenzing plangebied

Het plangebied is gelegen ten zuidoosten van het dorp Marum, ten zuiden van het Malijksepad. Het plangebied grenst aan de noord- en westzijde aan bestaande bebouwing. Aan de oostzijde loopt het plangebied over op het agrarische buitengebied. Ten zuiden van het plangebied zijn de gronden gereserveerd voor het realiseren van een zonnepark.

Plan raadplegen

Het ontwerpbestemmingsplan is in digitale vorm te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.marum.nl/bpip.

Indienen zienswijzen

Tijdens de terinzagetermijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze (een gemotiveerde reactie) naar voren brengen over het plan bij de gemeenteraad van Marum. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van Marum, Postbus 2, 9363 ZG Marum. Een mondelinge zienswijze kunt u binnen de genoemde periode indienen, nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met een van de medewerkers van het taakveld VRO, telefoonnummer (0594)641333.

 

Naar boven