Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Bedrijventerreinen Veegplan, Veilingterrein

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 19 september 2018 het bestemmingsplan Bedrijventerreinen Veegplan, Veilingterrein gewijzigd heeft vastgesteld:

Voor welk gebied?

Dit bestemmingsplan heeft uitsluitend betrekking op het voormalig Veilingterrein en niet op andere percelen op bedrijventerreinen.

Over de exacte ligging van de grenzen van het plangebied kunt u informatie bij het Klantcontactcentrum inwinnen. Ook kunt u het bestemmingsplan digitaal raadplegen.

Wat is het plan?

In dit bestemmingsplan wordt voor het voormalig Veilingterrein een actuele bestemming ‘Bedrijventerrein’ opgenomen waardoor de huidige bestemming Tuinbouwveiling wordt omgezet naar logistieke bedrijvigheid. Andere activiteiten worden niet mogelijk gemaakt.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijziging(en) zijn opgenomen in de Reactienota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Bedrijventerreinen Veegplan, Veilingterrein.

De wijzigingen hebben betrekking op:

a. maximaal toegestane milieucategorie binnen het gehele plangebied wordt 3.2.

b. de afwijkingsregeling die bedrijven toelaat uit ten hoogste twee subcategorieën hoger dan in lid 3.1 genoemd komt te vervallen.

c. in het bestemmingsplan zal met een aanduiding worden aangegeven dat ter plaatse van de Nijverheidstraat de ontsluiting van het terrein plaats moet vinden.

Wat ligt ter inzage?

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en de hierbij behorende bijlagen (waaronder een notitie vormvrije m.e.r.-beoordeling) liggen ter inzage. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting.

In het raadsbesluit is vermeld dat er geen exploitatieplan is vastgesteld.

Waar is dit terug te vinden?

Digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1705.170-VG01 of via http://www.offcielebekendmakingen.nl;

Bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentehuis van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 1 Bemmel.

 

Wilt u reageren

Gelet op artikel 8.2 lid 1 Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht, binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500EA ’s-Gravenhage.

 

Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Op dit besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan Bedrijventerreinen Veegplan, Veilingterrein is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt onder andere met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Burgers kunnen met hun DigiD ook beroep indienen via het digitale loket op de website van de raad van State https://digitaalloket.raadvanstate.nl

 

Wanneer ligt dit ter inzage?

Alle stukken liggen ter inzage van donderdag 4 oktober 2018 tot en met woensdag 14 november 2018.

 

Heeft u vragen?

Ons Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar. U kunt bellen naar (026) 32 60 111.

   

Bemmel, 3 oktober 2018

 

Naar boven