Gemeente Leiden - Vestiging voorkeursrecht Rijnsburgerweg 1 - 1A

Logo Leiden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken bekend, dat zij op grond van artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) op 25 september 2018 hebben besloten het perceel kadastraal bekend gemeente Leiden, sectie P nummer 2761 aan te wijzen als perceel waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Het perceel ligt aan de Rijnsburgerweg 1 - 1A (locatie Connexxion) te Leiden. Het huidige gebruik van het aangewezen perceel wijkt af van het voorgestane gebruik als wonen en verkeersfunctie.

De aanwijzing treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant.

 

Werkingsduur

De aanwijzing vervalt van rechtswege na drie maanden of zoveel eerder als de gemeenteraad een besluit neemt tot verlenging van de aanwijzing. Burgemeester en wethouders zijn dan ook voornemens de raad van de gemeente Leiden voor te stellen om op grond van artikel 5 Wvg de aanwijzing te verlengen voor een periode van maximaal drie jaar. Binnen deze periode dient de gemeenteraad de aanwijzing te bestendigen op basis van een door haar vastgesteld planologisch kader.

 

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met het voorstel aan de raad en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop het aangewezen perceel, de naam van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 27 september 2018 gedurende een periode van zes weken voor een ieder kosteloos ter inzage bij de informatiebalie van het stadhuis, Stadhuisplein 1, maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur en ook op donderdag van 17.00-20.00 uur en zaterdag van 9.00-13.00 uur.

 

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit tot aanwijzing van voormeld perceel staat op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van zes weken na het inwerking treden van het besluit een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

 

Leiden, 25 september 2018

Burgemeester en wethouders van Leiden

Naar boven