Bestemmingsplan Landelijk Gebied – Maxisweg-Oost

Logo Gooise Meren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 19 september 2018 het bestemmingsplan Landelijk Gebied – Maxisweg-Oost heeft vastgesteld.

 

Inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied – Maxisweg-Oost heeft betrekking op het oostelijk deel van de Maxisweg ter hoogte van de bocht in de weg nabij de centrale toegangsbrug naar het KNSF-terrein in Muiden.

In het kader van de verlegging van de A1 is een gedeelte van de Maxisweg volgens het tracébesluit van 21 maart 2013 aangepast. Hierbij is nog geen rekening gehouden met de ontwikkeling van De Krijgsman en Bredius. Bij het ontwerp van de hiervoor nog te realiseren wegaanpassingen en de daar bijbehorende groene inrichting rondom de weg, bleek het niet mogelijk deze geheel binnen de regels van het geldende bestemmingsplan Landelijk gebied te realiseren. Enerzijds valt een deel van het wegontwerp buiten de bestemming Verkeer en binnen de bestemming Natuur-2. Anderzijds valt een deel van de ontworpen groene inrichting rondom de weg binnen de bestemming verkeer.

Het bestemmingsplan ziet toe op een partiële herziening van bestemmingsplan Landelijk Gebied zodat op basis daarvan een passende ontsluiting van De Krijgsman en Bredius op en via de Maxisweg kan worden gerealiseerd.

 

Raadplegen van de stukken

Het bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 27 september 2018 tot en met woensdag 7 november 2018 ter inzage in het gemeentehuis (Brinklaan 35) te Bussum tijdens de reguliere openingstijden. Tevens zijn de stukken in te zien in de bibliotheek (Kazernestraat 10) te Muiden ook tijdens de reguliere openingstijden.

Het bestemmingsplan Landelijk Gebied – Maxisweg-Oost is digitaal in te zien via de website ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1942.BPMMaxiswegOost-va01). Ook is het te raadplegen via de website van de gemeente op bestuur.gooisemeren.nl onder ‘Plannen en projecten’ - > ‘Toegangsweg Bredius en De Krijgsman’.

 

Zienswijzen

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen hiertegen in beroep gaan. Dit kan binnen zes weken na de dag volgend op de dag dat de vaststelling van het bestemmingsplan is bekendgemaakt.

Beroep kan worden ingesteld door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    de wettelijke adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • 3.

    belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan;

  • 4.

    belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbestemmingsplan.

 

Het beroepschrift dient u te richten aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek doen voor een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

 

Voor behandeling van uw beroep moet u griffierechten betalen. De kosten van deze griffierechten kunt u opvragen via telefoonnummer 070 42 64 426. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien binnen deze beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven