Kennisgeving terinzagelegging ontwerpbesluit aanwijzing als rijksmonument, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Zaaknummer: 4636816100

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (hierna: RCE) maakt namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekend dat zij het voornemen heeft de volgende zaak aan te wijzen als rijksmonument:

Van Doesburg Rinsemahuis, Torenstraat 3, 9203 BC Drachten, gemeente Smallingerland, rijksmonumentnummer: 532515.

De wettelijke grondslag voor de aanwijzing is artikel 3.1 van de Erfgoedwet gelezen in samenhang met artikel 4 van de Beleidsregel aanwijzing rijksmonumenten en wijziging rijksmonumentenregister Erfgoedwet. Op de voorbereiding van het besluit tot aanwijzing van deze zaak is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure (afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) van toepassing.

Ter inzage

Het ontwerp van het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken zijn gepubliceerd op de internetpagina van de RCE: http://cultureelerfgoed.nl/dossiers/aanwijzen-en-afvoeren-van-monumenten/inzage-en-bekendmaking-besluiten. Tevens liggen deze stukken op het kantoor van de RCE aan het Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort ter inzage van 28-9-2018 tot en met 8-11-2018.

Zienswijze

Tijdens de bovengenoemde periode van terinzagelegging kunnen door belanghebbenden zienswijzen worden ingebracht tegen het ontwerpbesluit. Op grond van artikel 1:2 van de Algemene wet bestuursrecht bent u belanghebbende indien uw belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken.

Onder vermelding van het bovenstaande zaaknummer kunt u uw zienswijze, bij voorkeur schriftelijk, richten aan de RCE, ter attentie van Monumentenregistratie, Postbus 1600, 3800 BP te Amersfoort. U kunt uw zienswijze niet per e-mail indienen. Indien u uw zienswijze mondeling wenst in te brengen, dient u hiervoor een afspraak te maken. Dat kunt u doen via de InfoDesk, telefoonnummer 033 421 74 56. Een mondelinge reactie dient, evenals een schriftelijke reactie, binnen de genoemde periode van terinzagelegging kenbaar gemaakt te worden. Alle ingediende zienswijzen worden openbaar gemaakt.

Contact

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de InfoDesk via het telefoonnummer 033 421 74 56.

Naar boven