Besluit aanpassen voorrangsregeling kruispunten Gedeputeerde Laanweg, Andijk

Logo Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier;

Na overweging van het volgende:

Wettelijke grondslag verkeersbesluit

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, of indien dit een nadere uitleg inhoudt van de op de borden voorkomende aanduiding (artikel 8 BABW).

Wij zijn bevoegd tot het nemen van een verkeersbesluit op grond van artikel 18, lid 1 onder c WVW 1994, het BABW, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV 1990), de Waterschapswet, het Reglement voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de Delegatieregeling Hollands Noorderkwartier 2012 en de Mandaatregeling Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier 2012.

Motivering en doel

Het hoogheemraadschap wil de voorrangsregelingen bij twee kruispunten op de Gedeputeerde Laanweg bij Andijk in de gemeente Medemblik wijzigen vanwege de eenduidigheid en verkeersveiligheid. Het gaat daarbij om de kruispunten met de Gerrit de Vriesweg en Kleiakker, waarbij de Gedeputeerde Laanweg in de voorrang komt te liggen. De voorrangsregeling van het kruispunt met de Kadijkweg is reeds gewijzigd en voor de eenduidigheid wordt deze voorrangsregeling doorgetrokken naar de kruisingen met de Gerrit de Vriesweg en Kleiakker. De eenduidigheid moet de verkeersveiligheid verbeteren, gezien er veel ongevallen plaats vinden op de kruispunten van de Gedeputeerde Laanweg.

Hierbij worden de volgende acties ondernomen aan de Gedeputeerde Laanweg bij het kruispunt met de Gerrit de Vriesweg:

-Plaatsen bord B3 (voorrangskruispunt) aan beide zijde.

De volgende acties worden ondernomen aan de Gerrit de Vriesweg:

  • -

    Verwijderen bord B7 (stopbord) aan beide zijde;

  • -

    Verwijderen stopstrepen;

  • -

    Plaatsen bord B6 (voorrang verlenen aan bestuurders op kruisende weg) aan beide zijde;

  • -

    Aanbrengen haaientanden.

De volgende acties worden ondernomen aan de Gedeputeerde Laanweg bij het kruispunt met de Kleiakker:

  • -

    Plaatsen bord B4 (voorrangskruising);

  • -

    Plaatsen bord B5 (voorrangskruising).

De volgende acties worden ondernomen aan de Kleiakker:

  • -

    Plaatsen bord B6 (voorrang verlenen aan bestuurders op kruisende weg);

  • -

    Aanbrengen haaientanden.

Het nemen van dit besluit heeft als doel:

  • -

    Het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • -

    Het beschermen van weggebruikers en passagiers.

Advies politie

Overeenkomstig artikel 24 BABW is over het voornemen tot het nemen van dit verkeersbesluit overleg gepleegd met de gemandateerde namens de Korpschef van de Politie Noord-Holland en met de gemeente Medemblik. Deze adviseerden positief op het voorgenomen besluit.

Besluit

1. Het aanpassen van voorrangsregeling op de kruispunten Gedeputeerde Laanweg-Gerrit de Vriesweg en Gedeputeerde Laanweg-KLeiakker om daarmee de eenduidigheid en verkeersveiligheid te verbeteren.

2. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die van bekendmaking.

 

Aldus besloten d.d. 11-09-2018

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden

van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

namens dezen,

 

 

S.A. Langeweg

Hoofd Afdeling Waterveiligheid & Wegen

 

Dit besluit is vastgesteld krachtens de Delegatieregeling Hollands Noorderkwartier 2012. Dit besluit bevindt zich ten kantore van het hoogheemraadschap aan Het Stationsplein 136, 1703 WC Heerhugowaard, waar het tijdens kantooruren kan worden ingezien. Tegen betaling kan een kopie van dit besluit worden verkregen.

 

Een afschrift van dit besluit is gezonden aan:

Gemeente Medemblik, Postbus 45, 1687 ZG Wognum

Politie Noord-Holland, Postbus 57, 2000 AB Haarlem.

Bezwaar

Bezwaren tegen dit besluit kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt worden ingediend bij het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, t.a.v. Adviescommissie bezwaren, Postbus 250, 1700 AG Heerhugowaard. Elektronisch bezwaar maken is in sommige gevallen mogelijk, voor informatie zie www.hhnk.nl.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening van het bezwaar, omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Een ingediend bezwaar schorst niet de werking van het besluit. Daarvoor dient u zich te richten tot de Voorzieningenrechter van de rechtbank met een verzoek om voorlopige voorziening. Het adres van de rechtbank is: Rechtbank Noord-Holland, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Naar boven