Ontwerpbestemmingsplan Centrumplan Giessen-Rijswijk met ontwerp ontheffingsbesluit hogere waarden wegverkeerslawaai ter inzage.

Logo Werkendam

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Woudrichem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf vrijdag 21 september 2018 gedurende zes weken, tot vrijdag 2 november 2018 ter inzage ligt

-het ontwerpbestemmingsplan Centrumplan Giessen-Rijswijk (NL.IMRO.0874.GSRWBP201703-ONT1)

Het ontwerpbestemmingsplan maakt het volgende mogelijk:

  • -

    Bouwen van een winkelcentrum met appartementen op het voormalige voetbalveld nabij brede school De Parel te Rijswijk

  • -

    Herontwikkeling met woningbouw van de vrijkomende winkellocaties aan de Dorpsstraat te Rijswijk

  • -

    Herontwikkeling met woningbouw van de locatie van de voormalige Kandelaar te Rijswijk

  • -

    Herontwikkeling met woningbouw van de locatie van de voormalige Ganzenhof te Giessen

U kunt de stukken inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis in de Werf, Raadhuisplein 1 te Woudrichem, via www.woudrichem.nl of via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Maakt u voor het inzien van de papieren versie bij de informatiebalie op het gemeenhuis een afspraak via de receptie van het gemeentehuis op 0183-308100.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen gebruik maken van de mogelijkheid schriftelijk zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad, Postbus 6, 4285 ZG Woudrichem. Indien u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid mondeling zienswijzen kenbaar te maken, kunt u binnen de gestelde termijn contact opnemen voor het maken van een afspraak met Anja Boterblom, bereikbaar via aboterblom@woudrichem.nl.

Ontwerpbesluit ontheffing hogere geluidwaarden wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders van Woudrichem zijn ook voornemens voor een aantal van de woningen binnen de deelgebieden 2 (locatie voormalige Kandelaar Rijswijk) 3 (appartementen Centrumgebouw) en 4 (locatie voormalige Ganzenhof Giessen) hogere waarden vast te stellen vanwege een overschrijving van de voorkeursgrenswaarde ten gevolge van het wegverkeer op de Parallelweg die overgaat in de Almweg.

Voor de deelgebieden 2 en 4 is dat een hogere waarde van 60 dB en voor deelgebied 3 gaat om het 52 dB.

U kunt deze stukken inzien bij de informatiebalie op het gemeentehuis op het gemeentehuis in de Werf, Raadhuisplein 1 te Woudrichem, of via www.woudrichem.nl. Maakt u een afspraak als u op het gemeentehuis de stukken wenst in te zien.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Postbus 6, 4285 ZG Woudrichem. Indien u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid mondeling zienswijzen kenbaar te maken, kunt u binnen de gestelde termijn contact opnemen voor het maken van een afspraak met Anja Boterblom, bereikbaar via aboterblom@woudrichem.nl.

Woudrichem, 20 september 2018

Naar boven