Gemeente Mook en Middelaar - vaststellen POL - uitwerkingen regionale visies Werklocaties en Detailhandel

Logo Mook en Middelaar

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken, gelet op de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 8 juni 2017 de volgende regionale visies heeft vastgesteld:

 

1. POL-uitwerking Regionale Visie Werklocaties kantoren Noord-Limburg;

2. POL-uitwerking Regionale Visie Werklocaties bedrijventerreinen Noord-Limburg;

3. POL-uitwerking Regionale detailhandelsvisie Noord-Limburg.

 

Met deze visies wordt door de acht gemeenten uit de Regio Venlo (Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook & Middelaar, Venlo, Venray en Peel & Maas) een regionale uitwerking gegeven van het Provinciaal Omgevingsplan (POL) uit 2014. De visies vormen de formele basis voor de regionale samenwerking op het gebied van werklocaties (bedrijventerreinen en kantoren) en detailhandel.

 

Globale inhoud regionale visies

In de regionale visies wordt de gewenste ruimtelijke ontwikkelingsrichting ten aanzien van de beleidsvelden Bedrijventerreinen, Kantoren en Detailhandel in de acht gemeenten in de regio Venlo vastgelegd. De visies hebben betrekking op de afstemming van de beleidsprincipes, van initiatieven met een bovenlokaal/regionaal effect en de afstemming van de uitvoering van het beleid. Hiermee wil de regio Venlo adequaat inspelen op ontwikkelingen en trends in de markt. Daarnaast geven de visies richting aan de wijze waarop het aantal plannen wordt afgestemd op de (kwantitatieve & kwalitatieve) behoefte.

 

Mook, 8 juni 2017

Naar boven