Vught, Onttrekking aan de openbaarheid parkeerterrein Van Rijckevorselstraat-Esschestraat

Logo Vught

Burgemeester en wethouders van Vught;

 

Gelet op:

· het bepaalde in de artikelen 7, 9 van de Wegenwet;

· het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht;

· de uitkomst van de B&W vergadering van 5 juni 2018 met betrekking tot het gunningsbesluit grondaanbieding Van Rijckevorselstraat/Esschestraat

 

Overwegende dat:

-Op grond van artikel 9, lid 1 en artikel 7 van de Wegenwet de raad bevoegd is om het definitieveonttrekkingsbesluit te nemen.

-Het parkeerterrein aan de Van Rijckevorselstraat-Esschestraat (zie figuur blz. 2) is verkocht ten behoeve van de ontwikkeling van vier duurzame nul-op-de-meter sociale koopwoningen.

-Voor deze ontwikkeling door de ontwikkelaar een uitwerkingsplan wordt opgesteld.

-Als gevolg van deze ontwikkeling het parkeerterrein met 20 aantal parkeerplaatsen aan de openbaarheid wordt onttrokken.

-Diverse parkeeronderzoeken uit afgelopen jaren laten zien dat het gebruik van het parkeerterrein beperkt te noemen is.

-Deze parkeeronderzoeken laten tevens zien dat het verlies van 20 parkeervoorzieningen in de directe omgeving van het parkeerterrein is op te vangen zonder dat dit leidt tot onevenredig hoge parkeerdruk.

-Binnen het uitwerkingsplan dient de ontwikkelaar te voorzien in voldoende parkeervoorzieningen voor de te bouwen woningen, een en ander conform het gemeentelijke parkeerbeleid.

-Overeenkomstig artikel 24 BABW overleg is gepleegd met vertegenwoordigers van de politie eenheid Oost Brabant, team Meierij. 

Besluit:

1. Voornemens te zijn het parkeerterrein aan de Van Rijckevorselstraat-Esschestraat aan de openbaarheid te onttrekken;

2. Voor de totstandkoming van het onttrekkingsbesluit toepassing te geven aan afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (de uniforme openbare voorbereidingsprocedure).

 

Figuur: te onttrekken gedeelte aan openbaarheid (Bron:biedingsvoorwaarden ontwikkeling van Rijckevorselstraat).

 

Procedure

Als belanghebbende kunt u uw zienswijze op een ontwerpbesluit schriftelijk en/of mondeling indienen bij: College van Burgemeester en Wethouders Postbus 10100, 5260 GA Vught (tenzij in de publicatie anders is vermeld).

 

Mondelinge zienswijzen kunt u indienen bij de behandelend ambtenaar, tenzij in de publicatie anders is vermeld. Informatie over de behandelend ambtenaar treft u aan bij de stukken die ter inzage liggen.

 

U kunt uw zienswijze indienen gedurende de termijn dat de aanvraag ter inzage ligt bij de aangegeven instantie (6 weken, tenzij anders in de publicatie staat vermeld). 

 

Wat doet de gemeente met uw reactie?

Na afloop van de termijn wordt een besluit genomen. Uw zienswijze en een eventuele reactie hierop van de aanvrager, worden hierbij betrokken. Als indiener van een zienswijze wordt u op de hoogte gebracht van het besluit.

Naar boven