Vooraankondiging bestemmingsplan Transformatie Paradijsweg natte kant

Logo Nieuwkoop

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat het bestemmingsplan Transformatie Paradijsweg natte kant wordt voorbereid.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Paradijsweg westzijde (plaatselijk bekend als Paradijsweg natte kant) even nummers vanaf 2 t/m 106-8(A) Ter Aar gemeente Nieuwkoop. Ook enkele percelen gelegen aan de Smitskade 9 en 9a en de Geerweg even nummers 20 t/m 32 (Langeraarse plassenkant) Ter Aar maken deel uit van het plangebied. Een deel van het Kerkpad vanaf nummer 17 t/m 28 maakt deel uit van het plangebied. De Langeraarse plassen maken geen deel uit van het plangebied.

In de Structuurvisie 2040 van de gemeente Nieuwkoop is de ambitie opgenomen om de Langeraarse Plassen beter bereikbaar te maken voor recreatie en geschikt te maken voor groene en blauwe functies. De provincie Zuid Holland heeft in de Visie Ruimte en Mobiliteit (VRM) de gronden aan de Paradijsweg natte kant opgenomen als transformatiegebied en heeft aan de gemeente in maart 2013 een projectsubsidie toegekend.

Het doel van het bestemmingsplan is het wijzigen van zoveel mogelijk glastuinbouwbestemmingen naar natuur met medegebruik voor recreatieve doeleinden en wonen (compensatiewoningen). In dit traject is bewust gekozen voor bemiddeling. Dat houdt in dat er geen bedrijven worden opgekocht en dat de gemeente geen grondposities inneemt. Het is een vrijwillig traject.

Indien een eigenaar van gronden binnen het plangebied Paradijsweg natte kant niet meedoet met de transformatie wordt de bestaande bestemming uit het (nu geldende) bestemmingsplan Glastuinbouw overgenomen in het nieuwe bestemmingsplan.

De gemeenteraad heeft op 12 juli 2018 ingestemd met de Verbeterde visie Herontwikkeling Paradijsweg natte kant en met de Nota van Uitgangspunten voor het opstellen van het bestemmingsplan. U kunt kennis nemen van de Verbeterde visie en nota van uitgangspunten op onze gemeentelijke website www.nieuwkoop.nl onder bestuur en organisatie, gemeenteraad, raadsbesluiten, getekende stukken.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat deze publicatie uitsluitend een informatief karakter heeft en dat er geen gelegenheid wordt geboden voor zienswijzen en er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen.

Wanneer er de mogelijkheid is om een reactie in te dienen zal dit bekend worden gemaakt in het Gemeenteblad en de Staatscourant.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vooraankondiging of als u eigendom heeft in het plangebied en wilt deelnemen aan de transformatie en u zich nog niet heeft aangemeld kunt u contact opnemen met Marly Beckfeld, afdeling RO&G gemeente Nieuwkoop 14 0172.

Naar boven