'Wijzigingsplan 5, Loosterweg 1 Voorhout ‘Buitengebied Teylingen’' ter inzage

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders hebben op 4 september 2018 ‘Wijzigingsplan 5, Loosterweg 1 Voorhout ‘Buitengebied Teylingen’ ’ met identificatienummer NL.IMRO.1525.WP2018TEY01049-VA01 vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel Loosterweg 1 in Voorhout.

Inhoud plan

Het wijzigingsplan heeft betrekking op het vergroten van het bouwvlak, zodat het mogelijk is om een uitbreiding van de kas en uitbreiding van bedrijfsgebouwen te realiseren. Het perceel heeft op grond van het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Teylingen’ de bestemming ‘Agrarisch – Bollenteelt – bollenzone 3’. Het voorgestelde plan is hiermee in strijd, omdat de uitbreiding van de kas en het bedrijfsgebouw niet passen in het huidige bouwvlak.

Binnen dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om onder voorwaarden het bouwvlak te vergroten. Met de wijzigingsplan wordt voldaan aan deze gestelde voorwaarden.

Ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt vanaf donderdag 13 september 2018 tot en met 24 oktober 2018 ter inzage.

Inzien

U kunt het vastgestelde wijzigingsplan plan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van dit vastgestelde wijzigingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Voorhout’ – ‘ontwerp ‘Wijzigingsplan 5, Loosterweg 1 Voorhout ‘Buitengebied Teylingen’’ vindt u een link naar het digitale vastgestelde wijzigingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit Ruimtelijke Ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Tegen het besluit van het college kunnen belanghebbenden van vrijdag 14 september 2018 tot en met donderdag 24 oktober 2018 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit geldt alleen voor:

 

  • 1.

    degene die tijdig zijn/haar zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen, die het college bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan heeft aangebracht;

  • 3.

    een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen.

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

 

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 25 oktober 2018 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de email: j.denbraber@hltsamen.nl

Naar boven