Vestiging voorkeursrecht Spoorzone Rijen

Logo Gilze en Rijen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen maken op grond van arti­kel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Gilze en Rijen op 10 september 2018 op grond van het bepaalde in artikel 2 in samenhang met artikel 5 van de Wvg, heeft besloten om gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De gronden zijn gelegen aan de Julianastraat in Rijen in het gebied dat plaatselijk bekend is als “Spoorzone Rijen”. Het besluit treedt in werking op 12 september 2018 (één werkdag na publicatie in de Nederlandse Staatscourant).

Ter inzage

Het raadsbesluit en verdere bijbehorende bijlagen (bevat­ten­de een kadastrale kaart en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de grootte van elk van de in de aanwijzing opgenomen percelen, evenals de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten) liggen met ingang van 12 september 2018 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum van de gemeente Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen.

Het Klantcontactcentrum werkt alleen op afspraak binnen de volgende openingstijden:

 

  • 1.

    maandag van 08.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

  • 2.

    donderdag van 08.30 tot 19.00 uur

  • 3.

    dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur

U kunt digitaal een afspraak vastleggen of via telefoonnummer 14 0161.

 

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Gilze en Rijen te koop moeten aanbieden. Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de eigenaar zijn grond, huis of ander gebouw wil verkopen. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

 

Bezwaar

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Nederlandse Staatscourant, bij de gemeenteraad van Gilze en Rijen tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en tenminste het volgende te bevatten:

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift moet uiterlijk 24 oktober 2018 door de gemeenteraad zijn ontvangen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de gemeenteraad van Gilze en Rijen, Postbus 73, 5120 AB Rijen.

Indien u bij ons een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien u van mening bent dat de onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

In het geval dat u gebruik maakt van de mogelijkheid tot het verzoeken van een voorlopige voorziening dient u het verzoek te richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant, Afdeling bestuursrecht: postbus 90006, 4800 PA Breda.

Voor het behandelen van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Rijen, 11 september 2018

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen

De secretaris, de burgemeester

drs. R. Wiersema, dr. A.J.W. Boelhouwer

 

Naar boven