Ontwerp Verkeersbesluit individuele gehandicaptenparkeerplaats t.h.v. Looierstraat 48

Logo Gulpen-Wittem

G.18.02296

Burgemeesters en wethouders van Gulpen-Wittem besluiten:

 

Bevoegd gezag

Burgemeester en Wethouders hebben besloten dat dit ONTWERP-besluit volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) zal worden voorbereid. Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn Burgemeester en Wethouders van Gulpen-Wittem bevoegd een verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen van het besluit

Op 20 februari 2018 heeft de aanvrager (woonachtig Looierstraat 48 te Gulpen) een aanvraag ingediend (onder kenmerk I.18.00663) voor het verkrijgen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. De aanvraag is getoetst aan de regels zoals vastgesteld in “Beleidsnotitie inzake toewijzing gehandicaptenparkeerplaats 2007”.

Dat dit ontwerp verkeersbesluit kenbaar wordt gemaakt in ‘Via Gulpen-Wittem’ en ‘Staatscourant’, vanaf 05 september 2018 en vervolgens 6 weken ter inzage wordt gelegd.

Formeel kader

Artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 bepaalt dat 1. de plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens, en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, geschiedt krachtens een verkeersbesluit en dat 2. maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer geschieden krachtens een verkeersbesluit, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

Artikel 12 van het BABW bepaalt dat de plaatsing van het Bord E06, zoals deze staan opgenomen in bijlage 1 behorende bij het RVV 1990, moet geschieden krachtens een verkeersbesluit.

Motivatie

De aanvraag van de aanvrager voldoet aan de eisen zoals gesteld in de “Beleidsnotitie inzake toewijzing gehandicaptenparkeerplaats 2007” te weten:

- dat de aanvrager een gehandicaptenparkeerkaart heeft, geldig tot februari 2023

- dat er voor de aanvrager geen mogelijkheid bestaat om zelf een parkeerplaats aan te leggen op eigen terrein.

- dat er de mogelijkheid is om binnen een loopafstand van 100 meter een gehandicaptenparkeerplaats te realiseren.

- dat de parkeerdruk in het gebied dusdanig hoog is dat het reserveren van een parkeerplaats voor de aanvrager noodzakelijk is.

- dat de Nationale Politie, basisteam Heuvelland een positief advies heeft verleend.

- dat de aanwijzing van een gehandicaptenparkeerplaats ter plekke niet leidt tot een onveilige verkeerssituatie.

- dat de aanwijzing van een gehandicaptenparkeerplaats ter plekke niet leidt tot een verslechtering van de doorstroming.  

Belangenafweging

Van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen, liggen de volgende belangen ten grondslag aan dit besluit:

- het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg.

- verkeersveiligheid  

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is overleg gepleegd met de aangestelde verkeerscoördinator, dhr. J.H. Lemmens van de Nationale  Politie, basisteam Heuvelland. Er is een positief advies afgegeven via het verkeersoverleg met de gemeente Gulpen-Wittem.  

BESLUIT

Instemmen met een ontwerp verkeersbesluit ten behoeve van:

Het plaatsen van een bord E06 met onderbord voorzien van het kenteken van de aanvrager.

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Indienen zienswijze

Het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van de dag na publicatie gedurende zes weken voor belanghebbenden tijdens de openingstijden in het gemeentehuis ter inzage. Tijdens deze termijn kunnen door belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend ter attentie van het college van burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem, Postbus 56, 6270 AB Gulpen. Voor inzage buiten de openingstijden en/of voor het mondeling indienen van zienswijzen tegen een ontwerpbesluit kunt u contact opnemen met het gemeentehuis te Gulpen Tegen betaling kan een exemplaar van het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken worden verstrekt.

Datum effectuering

Na afweging van alle belangen, zoals die onder andere kunnen blijken uit mogelijk ingediende zienswijze, zal een DEFINITIEF verkeersbesluit worden genomen waartegen beroep bij de rechtbank Limburg kan worden ingediend.

 

Naar boven