VESTIGING VOORKEURSRECHT

Logo Boekel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel maken op grond van arti­kel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 20 september 2018 op grond van het bepaalde in artikel 2 juncto artikel 5 Wvg, heeft besloten de percelen, gelegen in het gebied dat plaatselijk bekend is als “De Burgt” (voorheen bekend als “Donk en Lage Schoense”) aan te wijzen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op 22 september 2018 (één dag na publicatie in de Nederlandse Staatscourant).

Gevolgen.

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen percelen, wanneer deze die percelen respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Boekel te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Ter inzage.

Het besluit van de gemeenteraad ligt samen met verdere bijbehorende bijlagen, bevat­ten­de de kadastrale kaarten en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, hun grootte, evenals de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten, een kaart met daarop de aan de percelen toegedachte bestemming en overige relevante gegevens, met ingang van 24 september 2018 tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis te Boekel.

Bezwaar en voorlopige voorziening.

Tegen het besluit tot aanwijzing kunnen belanghebbenden binnen 6 weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Nederlandse Staatscourant, tegen voormeld besluit van de gemeenteraad een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift kan worden ingediend bij de gemeenteraad van de gemeente Boekel, Postbus 99, 5427 ZH Boekel.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Indien een bezwaarschrift is ingediend, kunt u tevens de Voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Boekel, 21 september 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel

 

Naar boven