Projectafwijkingsbesluit “Het Verwoeste Kasteel Etzenrade”

Logo Onderbanken

Gemeenteblad Bekendmakingen

5 september 2018 I Zaaknummer: 14235

Projectafwijkingsbesluit “Het Verwoeste Kasteel Etzenrade”

Rubriek: wet- en regelgeving

Burgemeester en wethouders van de gemeente Onderbanken maken op grond van het bepaalde in artikel 3.10 lid 1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat met ingang van donderdag 6 september tot en met 18 oktober 2018 gedurende een periode van zes weken het Projectafwijkingsbesluit “Het Verwoeste Kasteel Etzenrade” (hierna: besluit) ter inzage ligt.

Plangebied

In 2017 heeft de doorontwikkeling van de Rode Beek richting Jabeek plaatsgevonden. Hierbij is een inundatiezone (buffer) aangelegd en is de Rode Beek verder gerenatureerd. In combinatie met de herinrichting van de Rode Beek en de daarmee samenhangende natuurontwikkeling is de toeristisch recreatieve infrastructuur verder verbeterd en geoptimaliseerd. Als laatste onderdeel van het project wordt het verwoeste kasteel Etzenrade –aan de achterzijde van het rijksmonument ‘het Etzenraderhuuske’- weer zichtbaar en beleefbaar gemaakt. Om de uitvoering van dit IBA Parkstadproject mogelijk te maken, dient van het ter plaatse geldende bestemmingsplan te worden afgeweken door middel van een projectafwijkingsbesluit (artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo). Het project voorziet onder andere in het omzetten van agrarische grond naar tuin en de bouw van een tuinmuur.

Tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbesluit zijn geen bedenkingen ingekomen tegen het projectafwijkingsbesluit noch tegen de ontwerpverklaring van geen bedenkingen.

Inzage

Het besluit kunt u raadplegen via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl De aanduiding is: NL.IMRO.0881OVKastEtzenrade-VG01.

Het besluit als ook de onderliggende stukken kunnen gedurende de termijn van tervisielegging in het gemeentehuis te Schinveld worden ingezien (melden bij de receptie).

U kunt het besluit ook inzien via de website:

https://www.onderbanken.nl/wonen-werken-en-leven/bestemmingsplannen_3625/

Beroep

Tegen dit besluit kan binnen zes weken na de datum waarop het besluit is verzonden, beroep worden aangetekend. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht, postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Uw beroepschrift dient in ieder geval te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • uw handtekening;

  • de datum waarop u het beroepschrift heeft geschreven (dagtekening);

  • een omschrijving van het besluit waartegen uw beroep is gericht;

  • de motivering van uw beroep (de gronden).

Inwerkingtreding

Op grond van artikel 6.1 lid 2 sub b Wabo treedt deze vergunning in werking de dag na afloop van de beroepstermijn.

Een beroepschrift schorst de werking van dit besluit niet. Indien u van mening bent dat er onmiddellijk tegen dit besluit actie moet worden ondernomen, kunt u nadat u een beroepschrift heeft ingediend, op grond van artikel 8: 81 van de Algemene wet bestuursrecht, de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg. verzoeken een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijke voorziening kan bijvoorbeeld de schorsing van het besluit inhouden. Aan een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor nadere informatie hierover kunt u terecht bij de rechtbank.

Een verzoek om een voorlopige voorziening dient u te richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening indienen bij de hierboven genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Schinveld, 5 september 2018

Burgemeester en wethouders van Onderbanken

Naar boven