Vaststellingsbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Bedrijventerreinen Wormer

Logo Oostzaan

Op 6 maart 2018 hebben burgemeester en wethouders van Wormerland een besluit hogere waarden ongewijzigd vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van bestemmingsplan Bedrijventerreinen Wormer.

Gebied en gevolg

Het besluit heeft betrekking op de bestaande bedrijventerreinen Eenhoorn, Bruynvis en Westerveer in het zuidwestelijk en zuidelijk deel van Wormer. Met het bestemmingsplan Bedrijventerreinen Wormer wordt de grens van het geluid van het in het kader van de Wet geluidhinder gezoneerde industrieterrein Nieuweweg, Zuid-West en Croklaan gewijzigd. Met de wijziging komen woongebieden die aanwezig zijn of zijn voorzien buiten het gezoneerde industrieterrein te liggen en daarmee in de geluidszone. Hierdoor moet voor een aantal woningen een hogere waarden besluit genomen worden.

Inzage

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Bedrijventerreinen Wormer heeft ter inzage gelegen van 13 juli 2017 tot en met 23 augustus 2017. Bij de terinzagelegging van het ontwerpbesluit zijn twee zienswijzen ontvangen. Deze hebben niet geleid tot aanpassingen van het besluit hogere waarden. Voor een inhoudelijke weergave van de wijzigingen verwijzen wij naar nota van zienswijzen die deel uit maakt van de toelichting van het bestemmingsplan / het vaststellingsbesluit hogere waarden.

Het vaststellingsbesluit hogere waarden Wet geluidhinder met bijbehorende stukken ten behoeve van bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Wormer’ kan met ingang van 6 september 2018 gedurende een periode van 6 weken (tot en met woensdag 17 oktober 2018) worden ingezien in het gemeentehuis van Wormerland aan de Koetserstraat 3 in Wormer.

Een besluit hogere waarde Wet geluidhinder (HWG) doorloopt een eigen procedure, naast de procedure voor het bestemmingsplan waar het besluit HWG betrekking op heeft. Om deze reden is het besluit HWG als bijlage bij het bestemmingsplan Bedrijventerreinen opgenomen. Het plan is direct raadpleegbaar op https://www.ruimtelijkeplannen.nl. Kies ‘geavanceerd zoeken’. Vul bij het tabblad ‘ID’ het planIdn verder aan met: 0880.BP9668200000-0401 en kies ‘zoeken’. Het besluit HWG vindt u onder de optie ‘Bijlagen’ bij het betreffende bestemmingsplan Bedrijventerreinen Wormer (gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad op 17 april 2018).

Rechtsbescherming

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpbesluit Vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest. Het beroepsschrift stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt uw beroepschrift ook indienen via het Digitaal loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Stelt u uiterlijk 17 oktober 2018 beroep in? Dan kunt u de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat de Voorzieningenrechter een voorlopige uitspraak doet over uw beroep. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak. De Voorzieningenrechter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is. Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

 

Naar boven