Voormalige terrein van het GZG (Gasthuiskwartier), het bouwen van 20 grondgebonden woningen, 23 appartementen, ca. 220 m2 aan commerciële ruimten en de afbouw van een parkeerkelder

Logo 's-Hertogenbosch

Definitieve beschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en hogere grenswaarde geluid Gasthuiskwartier fase 1 te ‘s-Hertogenbosch

Bij het college is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend voor het bouwen van 20 grondgebonden woningen, 23 appartementen, ca. 220 m2 aan commerciële ruimten en de afbouw van een parkeerkelder op het voormalige terrein van het GZG (Gasthuiskwartier). Deze locatie is kadastraal bekend als gemeente ’s-Hertogenbosch, sectie H, nummers 7310 (ged.) en 7264 (ged.).

Ter inzage ontwerpbeschikking

Voordat het college hierover besluit, heeft de ontwerpbeschikking voor de omgevingsvergunning met de ruimtelijke onderbouwing en de ontwerpbeschikking voor het vaststellen van de hogere grenswaarde geluid met bijbehorende stukken met ingang van 4 december 2017 tot en met 15 januari 2018 voor iedereen ter inzage gelegen.

Tegen deze ontwerpbeschikking is geen zienswijzen ingediend. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd.

Verleend

Het college heeft positief op de aanvraag beslist. Burgemeester en wethouders van ‘s-Hertogenbosch maken bekend, dat op grond van de coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) op 22 januari 2018 het volgende is besloten:

  • -

    Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder: voor het verlenen van een hogere grenswaarde geluid voor wegverkeerslawaai.

  • -

    Besluit voor de omgevingsvergunning: voor het verlenen van een afwijking van het geldende bestemmingsplan door toepassing van artikel 2.12 lid 1a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht gemotiveerd en met een goede ruimtelijke onderbouwing.

Kenmerk: WB00036525 / IMRO-code: NL.IMRO.0796.0002280-1401

Beroep

Burgemeester en wethouders van ‘s-Hertogenbosch maken bekend, dat op grond van de coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) de bovengenoemde besluiten met ingang van maandag 29 januari 2018, gedurende zes weken, gelijktijdig ter inzage worden gelegd.

De stukken zijn op afspraak in te zien bij het omgevingsloket in het stadskantoor. Ook kunt u het besluit bekijken op www.s-hertogenbosch.nl/inwoner/vergunning-of-melding/omgevingsvergunning.

Met ingang van de dag na die waarop de definitieve beschikking op de aanvraag omgevingsvergunning met de definitieve beschikking hogere grenswaarde wegverkeerslawaai ter

inzage wordt gelegd is beroep mogelijk. Beroep indienen is in principe mogelijk voor de vergunninghouder en voor andere belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. De besluiten worden gecoördineerd vastgesteld.

Coördinatieregeling

Op 21 september 2016 heeft de gemeenteraad de coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 Wro van toepassing verklaard op bovengenoemde procedures. Deze coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning gelijktijdig op te laten lopen met de procedure ontheffing hogere grenswaarde geluid. Met de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één zienswijze tegen één of meer van de gecoördineerde ontwerpbesluiten.

Procedure beroep

Op grond van artikel 3.30 Wro en 8.3 Wro worden de verschillende besluiten voor beroep als één besluit aangemerkt. De beroepstermijn bedraagt zes weken. Het beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning ter inzage ligt. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Om dit laatste te bereiken kan gedurende de hiervoor geldende beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopig voorziening is griffierecht verschuldigd. Het besluit treedt in werking na afloop van beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift teven een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Op deze procedure is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Daarom is het niet toegestaan om buiten de beroepstermijn nog (aanvullende) beroepsgronden aan te

voeren.

Informatie

Voor meer informatie kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met:

-Dhr. F. Lamers voor wat betreft de omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, telefoon (073) 615 5199

-Dhr. B. Janssen voor wat betreft de hogere grenswaarde geluid, telefoon (073) 615 5893

Naar boven