Ontwerpbesluit hogere grenswaarden (Verlenging Hoogseweg)

Logo Pijnacker-Nootdorp

Het college is van plan op grond van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden voor wegverkeerslawaai vast te stellen. Het besluit houdt verband met de verlenging van de Hoogseweg. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat ter plaatse van de Hoogseweg 29 een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder te verwachten is. Op de verlengde Hoogseweg wordt stil asfalt toegepast. Er is dan nog steeds een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde. De maximale toelaatbare grenswaarde wordt niet overschreden.

 

Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om onder voorwaarden een hogere grenswaarde vast te stellen.

 

In opdracht van de wegaanlegger moet aangetoond worden dat de beoogde opbouw van de buitengevel voldoende is om een binnenwaarde van 33 dB in verblijfsgebieden te garanderen. Zo niet dan zorgt wegaanlegger ervoor dat er maatregelen aan de gevel worden getroffen waarmee wel aan het vereiste binnenniveau kan worden voldaan.

 

Het ontwerpbesluit ligt - gelijktijdig met het wijzigingsplan Hoogseweg - met de bijbehorende stukken vanaf 6 september 2018 gedurende zes weken ter inzage bij het gemeentekantoor, Oranjeplein 1 te Pijnacker en tevens via www.pijnacker-nootdorp.nl. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn zienswijze schriftelijk en - na afspraak - mondeling bekend maken. Voor meer informatie en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw B.E.A. Muijzer-van Osch, tel. 14015. Wilt u schriftelijk reageren, dan kunt u uw brief aan het college richten.

 

Naar boven