Terinzagelegging ontwerpbesluit hogere waarden bestemmingsplan "Parallelweg 101-104"  

Logo Hardinxveld-Giessendam

Het college van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam maakt bekend dat van donderdag 6 september 2018 tot en met woensdag 17 oktober 2018 ter inzage ligt: het ontwerpbesluit hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder in verband met het bestemmingsplan “Parallelweg 101-104”.

Het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid bevat hogere waarden voor wegverkeerslawaai en spoorweglawaai. De hogere waarden zijn van toepassing op de voorgenomen woonbebouwing aan de Parallelweg 101-104. Bij de geplande vier vrijstaande woningen is vastgesteld dat de voorkeursgrenswaarde voor het wegverkeerslawaai op de gevels (48 dB) wordt overschreden. Uit het uitgevoerde akoestische onderzoek blijkt dat er een hogere waarde procedure moet worden gevolgd voor diverse geveldelen. Op een aantal geveldelen kan niet voldaan worden aan de hoogst toelaatbare geluidbelasting (53 dB). Voor die geveldelen worden zogeheten dove gevels gerealiseerd.  

Uit de berekeningsresultaten blijkt verder dat de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting voor spoorweglawaai van 55 dB ter plaatse van alle voorgevels van de woningen en bij enkele zijgevels op een beoordelingshoogte van 4,5 en 7,5 meter wordt overschreden. Ter plaatse van de voorgevels bedraagt de overschrijding maximaal 5 dB en ter plaatse van de zijgevels 2 dB. Ter plaatse van de achtergevels is de geluidsbelasting 34 dB en lager en wordt voldaan aan de voorkeurswaarde van de Wet geluidhinder. De maximaal toelaatbare hogere waarde van 68 dB wordt niet overschreden.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken kan worden ingezien bij:

 

  • 1.

    Gemeente Hardinxveld-Giessendam, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam (tijdens kantoortijden),

  • 2.

    Het ontwerpbesluit hogere waarden is ook te vinden op de gemeentelijke website:

 

Belanghebbenden kunnen zienswijzen over het ontwerpbesluit tot en met woensdag 17 oktober 2018 naar keuze schriftelijk of mondeling indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

 

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn contact opnemen met mevrouw M. Stokhof. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen (tel.14 0184) of mailen naar  ml.stokhof-hassing@hardinxveld-giessendam.nl

 

Hardinxveld-Giessendam, 6 september 2018

Naar boven