Kennisgeving Ontwerp bestemmingsplan Reparatieplan Oudeschild, Texel ter inzage

Logo Texel

Burgemeester en Wethouders maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Reparatieplan Oudeschild met nummer NL.IMRO.0448.ODS2018BP0001-on01 met bijbehorende stukken ter inzage ligt.

 

Het reparatieplan betreft een gedeeltelijke reparatie van het bestemmingsplan ‘Oudeschild’ (het moederplan), door de raad op 18 februari 2015 heeft vastgesteld. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft bij uitspraak van 13 januari 2016, zaaknummer 2015004818/1/R1, 1 onderdeel gedeeltelijk vernietigd: op de locatie Schilderweg 251 vallen de sportschool, de daarbij behorende bedrijfswoning en de kleding winkel onder het gebruiksovergangsrecht. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de gemeenteraad opgedragen een nieuw besluit te nemen met inachtname van de uitspraak.

 

Voor de verblijfsrecreatieve gebouwen aan Haven 2, Haven 6, Haven 8 en De Ruyterstraat 60 wordt het aantal recreatieve slaapplaatsen aangepast op de verbeelding. Zij zijn conform de toezegging aan de raad bij de vaststelling van het moederplan, in de gelegenheid gesteld binnen 1 jaar een concreet plan in te dienen.

 

Op Stoompoort 4 wordt een watersportvereniging mogelijk gemaakt.

In het moederplan is verzuimd om op het perceel Trompstraat 61 een bouwvlak op te nemen. Dat wordt in dit reparatieplan hersteld.

Op Haven 15 wordt de aanduiding voor detailhandel op het zuidelijke deel ven het gebouw gelegd en van het noordelijke deel verwijderd.

Op de locaties De Vang 37, IJsdijk 7 en IJsdijk 9-11 worden de goot- en/of bouwhoogte aangepast, zodat de bestaande bebouwing daarin past. Tot slot een aantal overige ambtshalve aanpassingen van het moederplan.

 

 

 

 

 

Inzage

Het ontwerp bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen van maandag 10 september tot en met maandag 22 oktober 2018 ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Emmalaan 15, 1791 AT Den Burg. De publieksbalie is geopend van maandag tot en met donderdag 08.30 – 12.30 uur.

De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar via http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0448.ODS2018BP0001-on01 en via de website van de gemeente Texel www.texel.nl (zoekterm bekendmakingen)

 

 

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan Reparatieplan Oudeschild naar voren brengen bij de raad van de gemeente Texel/team Beleid, Postbus 200, 1790 AE te Den Burg. U kunt gebruik maken van het formulier voor zienswijzen, dat u kunt downloaden van de website van de gemeente Texel www.texel.nl/bestemmingsplannen. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan via telefoonnummer 14 0222 (zonder netnummer) een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar.

 

 

Den Burg,

burgermeester en wethouders van Texel

Dhr. ir. M.C. Uitdehaag, burgemeester

Mw. E. van der Bruggen, secretaris

Naar boven