Gemeente Leiden - Wet geluidhinder, ontwerpbesluit hogere waarde Toussaintkade

Logo Leiden

Het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) heeft het voornemen namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden hogere waarden op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) vast te stellen voor het ontwerpbestemmingsplan Toussaintkade van de gemeente Leiden.

Toelichting

Op grond van de Wgh moet bij het vaststellen van een bestemmingsplan een akoestisch onderzoek worden verricht, als dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige objecten. De gemeente Leiden heeft het voornemen op de locatie Toussaintkade de bouw van nieuwe woningen mogelijk te maken.

Hogere waarde

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wgh wordt overschreden. De ODWH heeft voor de woningen hogere waarden vastgesteld.

Het vaststellen van hogere waarde betekent niet dat spoorwegen of autowegen meer geluid mogen produceren, maar dat voor een specifieke locatie een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Inzage

Het ontwerpbesluit ligt van vrijdag 31 augustus t/m donderdag 11 oktober 2018 ter inzage voor het indienen van zienswijzen. Een digitale versie van het ontwerpbesluit is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Leiden. In het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72) kan een papieren versie van het ontwerpbesluit worden ingezien.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunnen schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit worden ingediend bij de Omgevingsdienst West-Holland, postbus 159, 2300 AD Leiden. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u bellen naar tel. (071) 4083100.

Informatie

Servicepunt Bouwen en Wonen, tel. 14 071 en Omgevingsdienst West-Holland, via (071) 4083100 of info@odwh.nl.

Naar boven