Ontwerpbestemmingsplan ‘Essenweg 1A Roelofarendsveen’

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, op grond van artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat met ingang van donderdag 30 augustus 2018 gedurende zes weken het bestemmingsplan ‘Essenweg 1A Roelofarendsveen’ als ontwerp ter inzage ligt.  

Locatie en projectinhoud

Er is een verzoek ingediend om in het plangebied bekend als Essenweg 1a  te Roelofarendsveen diverse recreatieve ontwikkelingen te ontplooien, te weten het realiseren van drie trekkershutten (circa 15 vierkante meter per stuk), vier bunkerstudio’s (verblijfsrecreatieve onderkomens van circa 15 vierkante meter per stuk), drie poldercabins (verblijfsrecreatieve) onderkomens circa 12 vierkante meter per stuk) en een beheerderswoning gesitueerd op de bunker van circa 175 vierkante meter met een bouwlaag). Voorliggend initiatief komt voort uit het traject recreatieve impuls, waarbij de gemeente de bekendheid van Kaag en Braassem als recreatiegemeente wil vergroten zodoende en recreatieve (overnachtings)mogelijkheden wil stimuleren en faciliteren.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen van donderdag 30 augustus 2018 Tot en met woensdag 10 oktober 2018 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan is op www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO-nummer NL.IMRO.1884.BPESSENWEG1A-ONT1 in te zien. Verder kan het ontwerp worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen.

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kan eenieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze ten aanzien van het ontwerp kenbaar maken aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem. Als u van de mogelijkheid gebruik wilt maken om mondelinge reactie in te brengen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Kaag en Braassem.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van dit bestemmingsplan dan kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

 

Naar boven