Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg

Logo Vaals

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vaals maken, gelet op de Wet ruimtelijke ordening, de terinzagelegging bekend van de, door de gemeenteraad op 11 december 2017 vastgestelde structuurvisie ‘Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg’ (SVREZL).

In deze structuurvisie wordt de gewenste ruimtelijke ontwikkelingsrichting ten aanzien van de beleidsvelden detailhandel, kantoren en bedrijventerreinen in de achttien gemeenten in de regio Zuid-Limburg (Beek, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Nuth, Onderbanken, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal) vastgelegd.

Globale inhoud Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg

De SVREZL geeft op hoofdlijnen een toekomstbeeld van de gewenste ruimtelijke ontwikkelingen op het gebied van detailhandel, kantoren en bedrijventerreinen.

De SVREZL is belangrijk voor het behoud van de leefbaarheid en het versterken van het vestigingsklimaat in Zuid-Limburg. Diverse ontwikkelingen hebben de winkel-, kantoren- en bedrijventerreinmarkt in de afgelopen jaren veranderd. Daarom zijn in de SVREZL afspraken over nieuwe ontwikkelingen gemaakt en is een hoofdstructuur vastgelegd, met aangewezen winkel-, kantoren- en bedrijventerreinlocaties. Buiten deze hoofdstructuur worden in principe geen vierkante meters toegevoegd. Gemeenten kunnen bij langdurige leegstand van drie jaar winkels en kantoren herbestemmen.

Waar kunt u de Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg inzien?

Vanaf 2 februari tot 16 maart 2018 liggen de vastgestelde structuurvisie en de hier bijbehorende stukken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis. Buiten deze openingstijden kan inzage plaatsvinden op afspraak met de sector Ruimte, cluster VROM. De digitale visie is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/NL.IMRO.0981.SVREZL2017-vg01. Daarnaast is de structuurvisie te raadplegen op de gemeentelijke website.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt de dag na de bekendmaking in werking. Tegen de vaststelling van de ‘Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid- Limburg’ staat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open.

Naar boven