Bekendmaking ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan “Vinkenlaan 2 te Vuren” en ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde Wet Geluidshinder

Logo Lingewaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken op grond van artikel 3.8 lid 1 Wro (Wet ruimtelijke ordening) de ter inzagelegging bekend van het ontwerpbestemmingsplan “Vinkenlaan 2 te Vuren” met planidentificatienummer NL.IMRO.0733.BpVrnVinkelaan2-OW01 en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet Geluidshinder.

 

Toelichting

Op het perceel gelegen aan de Vinkenlaan 2 heeft de gemeente het voornemen om 3 woningen te realiseren. Het perceel heeft nu een bedrijfsbestemming en hier kan geen woningbouw plaatsvinden. Om deze reden wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid. Daarnaast mag de geluidsbelasting op gevels van woningen in principe niet hoger zijn dan 48 dB. Ter plaatse van het bouwplan is sprake van een geluidsbelasting tussen de voorkeursgrenswaarde en de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting. Deze geluidsbelasting is alleen toelaatbaar na een afwegingsproces. Dit afwegingsproces heeft vorm gekregen in de procedure hogere grenswaarde voor geluid. Het akoestisch onderzoek en het ontwerpbesluit met afweging liggen ter inzage.

 

Ter inzage

Vanaf 23 augustus 2018 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Vinkenlaan 2 te Vuren” en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet Geluidshinder gedurende zes weken (tot en met 3 oktober 2018) voor een ieder ter inzage. Het plan is tijdens openingstijden in te zien bij de receptie van het gemeentehuis in Asperen. Buiten de openingstijden om kunt u telefonisch een afspraak maken via 0345 – 63 40 00. Het plan staat ook op www.lingewaal.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijze

Tijdens de termijn van ter inzagelegging kunt u, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze indienen, gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Raadhuisplein 3, 4147 AN Asperen.

 

Naar boven