Ontwerpwijzigingsplan ‘14 appartementen Vredeveldseweg Assen’

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 24 van het bestemmingsplan “Assen Oost” bekend, dat met ingang van 5 september 2018 gedurende een periode van zes weken het ontwerpwijzigingsplan ten behoeve van de beoogde bouw van appartementen op een perceel aan de Vredeveldseweg ter inzage ligt.

 

Aanleiding

De aanleiding van voorliggend wijzigingsplan betreft de beoogde herontwikkeling van onderhavig locatie aan de Vredeveldseweg 74. BruZan Ontwikkeling B.V. is voornemens op deze locatie een woongebouw te ontwikkelen. Het gaat om de herontwikkeling van de locatie van een oude gymzaal. Deze ontwikkeling vormt de tweede fase van een ontwikkeling die in 2011 is ingezet met de bouw van het naastgelegen woongebouw. In het geldende bestemmingsplan is al uitgegaan van herontwikkeling. Hiervoor is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

 

Geldende planologische situatie

Ter plaatse van het plangebied geldt het bestemmingsplan “Assen Oost”. In het

moederplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen (artikel 24), dat bepaalt dat de ter plaatse voorkomende bestemmingen kunnen worden gewijzigd in de bestemming ‘woondoeleinden’, ‘maatschappelijke doeleinden’, ‘groenvoorzieningen’, en/of ‘verkeers- en verblijfsdoeleinden’. Aan deze bevoegdheid zijn echter wel voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn opgenomen bij de omschrijving van de wijzigingsmogelijkheden in het moederplan. Onderhavig plan voldoet aan de gestelde criteria.  

 

Met voorliggend wijzigingsplan wordt voorzien in een passende juridische regeling om het planvoornemen mogelijk te maken.

 

Waar kunt u het plan inzien?

U kunt de stukken tijdens werkdagen inzien bij de balie bouwen, wonen en ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Tevens kunt u het plan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de hiervoor genoemde periode van de terinzagelegging worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld schriftelijk zienswijzen in te dienen bij college van burgemeester en wethouders, Postbus 860, 9400 AW Assen. Indien gewenst kunnen de ingediende zienswijzen mondeling worden toegelicht, u kunt daarvoor contact opnemen met mevrouw E. Langbroek, via het telefoonnummer 140592.

 

Inloopbijeenkomst

In verband met de beoogde ontwikkeling in onderhavig plangebied organiseert de gemeente Assen op dinsdag 18 september in de MFA (multifunctionele accommodatie) Assen Oost “De Orchidee” aan de Tuinstraat 5A te Assen een inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunt u vrij binnenlopen om vragen te stellen over het ontwerpwijzigingsplan en het planvoornemen.

 

Naar boven