ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘FIJNAART-WEST IN FIJNAART en ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDEN

Logo Moerdijk

 

 

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat vanaf 30 augustus tot en met 10 oktober 2018 voor iedereen het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Fijnaart West’ (planidentificatie NL.IMRO.1709.FijnaartWest-BP30) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage ligt.

Dit ontwerp is opgesteld ten behoeve van de realisatie van een nieuwe woonwijk. Het plan voorziet in een flexibele regeling, waarmee tot maximaal 120 woningen in het plangebied gerealiseerd kunnen worden. Het plan is digitaal te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl en kan ook worden ingezien op de gemeentelijke website www.moerdijk.nl/projecten.

 

Hogere waarden Wet geluidhinder

Het ontwerp bestemmingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder (Wgh). Uit akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van meerdere woningen, vanwege de ligging bij de Rijksweg A59 en bij de Molenstraat de voorkeursgrenswaarde wordt overschreden.

Op grond van artikel 83 en artikel 110a biedt de Wet geluidhinder de mogelijkheid om onder voorwaarden ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van Burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze ontheffingsmogelijkheid en heeft hiervoor het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld. Op grond van artikel 110c Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt daarom ook dit ontwerpbesluit met bijlagen gedurende zes weken ter inzage met ingang van 30 augustus 2018.

De gemeente kan het bestemmingsplan pas vaststellen, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarde is verleend.

 

M.e.r.-beoordeling

In de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan zijn de diverse milieuaspecten zorgvuldig afgewogen. Per aspect is bepaald of de ontwikkeling gevolgen heeft voor de aspecten geluid, luchtkwaliteit, veiligheid, bodem, flora- en fauna, water, archeologie, cultuurhistorie, verkeer en parkeren. Uit de afweging blijkt dat belangrijke nadelige milieueffecten zijn uitgesloten, waardoor het uitvoeren van een m.e.r.-beoordeling of MER niet zinvol wordt geacht.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft daarom besloten dat geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld voor deze ontwikkeling. Dit m.e.r.-beoordelingsbesluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Eventuele bedenkingen tegen deze m.e.r.-beoordeling kunnen worden ingebracht in het kader van het bestemmingsplan.

 

Zienswijzen

Iedereen kan tot en met 10 oktober 2018 een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van de gemeente Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen of via info@moerdijk.nl onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Fijnaart-West”.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze is het noodzakelijk tijdig een afspraak te maken via het telefoonnummer 14 0168.

Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur schriftelijk.

Op het ontwerpbesluit hogere waarden kan tot en met 10 oktober 2018 alleen door belanghebbenden een zienswijze worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Deze zienswijze richt u aan het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen, onder vermelding van “Zienswijze hogere waarden Fijnaart-West”.

 

Zevenbergen, 29 augustus 2018

Naar boven