Parkeerverbod Kerstendalseweg Berg en Dal oostzijde

Logo Berg en Dal

Zaaknummer Z-18-68341

 

Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer

Burgemeester en Wethouders van gemeente Berg en Dal

OVERWEGENDE DE VOLGENDE ZAKEN:

Beschrijving van het gebied en achtergrond

De Kerstendalseweg is een straat in Berg en Dal. Deze straat is een zijstraat gelegen ten zuiden van de Oude Kleefsebaan.

Aan de westzijde is over een lengte van ca. 100 meter een parkeerverbod van kracht (tussen de Oude Kleefsebaan en de Putterweg).

Beheer en onderhoud

De Kerstendalseweg is in eigendom, en tevens in beheer en onderhoud bij de gemeente gemeente Berg en Dal.

Functie van de weg

De Kerstendalseweg betreft een weg binnen de bebouwde kom met de categorisering ‘erftoegangsweg’; krachtens het onderdeel ‘categorisering wegennet’ in de Integrale mobiliteitsvisie gemeente Berg en Dal 2016-2022.

De straat heeft een ontsluitende functie voor de achtergelegen woonbuurt met onder andere de Vinkweg, Patrijsweg, Nachtegaalweg. Aan de Kerstendalseweg is ook een basisschool en een begraafplaats gelegen.

Beschrijving weggedrag

Nabij de kruising met de Oude Kleefsebaan wordt regelmatig langs de weg geparkeerd.

Gevolgen van het huidige weggedrag

Het zicht op de kruising met de Oude Kleefsebaan (gebiedsontsluitingsweg, 50km/u) vanuit de Kerstendalseweg wordt daardoor belemmerd.

Ook wordt het in/uitrijden van de straat bemoeilijkt door de beperkte bruikbare wegbreedte die overblijft.

Voertuigen moeten daardoor regelmatig op tegenliggers wachten in de Kerstendalseweg, op de Oude Kleefsebaan en op het uitritplateau bij de kruising.

De gewenste maatregelen

Gezien het bovenstaande achten wij het wenselijk om aan de oostzijde van de Kerstendalseweg een parkeerverbod in te stellen over een lengte van ca. 15 meter., op het gedeelte van de kruising met de Oude Kleefsebaan tot de inrit van Oude Kleefsebaan 82.

Dit kan gebeuren door het aanbrengen van een onderbroken gele streep zoals bedoeld in art. 24, lid 1, sub e van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990).

Wettelijke belangen

Deze maatregel genomen wordt genomen in het belang van:

het verzekeren van de veiligheid op de weg, zoals genoemd in artikel 2, lid 1, sub a van de WVW 1994.

het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, zoals genoemd in artikel 2, lid 1, sub d van de WVW 1994.  

Horen betrokkenen en afweging belangen 

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de daartoe gemandateerde verkeers-adviseur van de politie-eenheid Oost-Nederland, afdeling DROS, werkzaam binnen het district Gelderland-Zuid. De verkeersadviseur heeft positief geadviseerd. 

De maatregel leidt tot een kleine afname van parkeergelegenheid. De woningen aan de Kerstendalseweg beschikken grotendeels over parkeergelegenheid op eigen terrein. Ook het gebouw Kerstendalseweg 85 beschikt over alternatieve parkeermogelijkheden, op eigen terrein en in de Bisschop Hamerlaan. Verderop in de Kerstendalseweg en Bisschop Hamerlaan is een parkeerterrein voor ca. 35 voertuigen. 

We maken dan ook de afweging dat het verlies van parkeergelegenheid relatief klein is gezien de overige parkeermogelijkheden in de omgeving. En we laten het positieve effect voor de verkeersveiligheid bij de kruising en voor de bereikbaarheid van de Kerstendalseweg en achterliggende straten, zwaarder wegen in deze afweging van belangen. 

Legitimiteit 

Burgemeester en Wethouders van gemeente Berg en Dal zijn gemachtigd tot het nemenvan dit besluit ingevolge artikel 15 en artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994.  Daarnaast is artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer van toepassing.  

B e s l u i t e n : 

I. tot het instellen van een parkeerverbod op de Kerstendalseweg aan de oostzijde van de weg over een lengte van ca. 15 meter, tussen de Oude Kleefsebaan en de uitrit van Oude Kleefsebaan 85, door het aanbrengen van een onderbroken gele streep zoals bedoeld in art. 24, lid 1, sub e van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990).  

 

Hoogachtend,

 

Namens het college van burgemeester en wethouders,

G. Kwant

Hoofd afdeling Openbare Ruimte

N.B.:

Ingevolge artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift bij ons worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten uw naam, adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Indien een bezwaarschrift is ingediend kunt u tevens – indien onverwijlde spoed dat vereist – tegen betaling van griffierechten een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

U kunt ook digitaal beroep instellen of een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven