Kennisgeving MER beoordelingsbesluit grondwateronttrekking ten behoeve van bouw sluis Terneuzen, Inspectie Leefomgeving en Transport

De MER-beoordeling is opgesteld door Sassenvaart in opdracht van RWS. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten dat voor een grondwateronttrekking ten behoeve van de bouw van een nieuwe sluis te Terneuzen geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, aangezien er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

Inhoud MER beoordelingsbesluit

Het project betreft de bouw van een nieuwe sluis te Terneuzen. De nieuwe sluis gaat zorgen voor een betere toegang en vlottere doorstroming vanaf de Westerschelde naar het Kanaal Gent-Terneuzen en verder. De nieuwe sluis Terneuzen is qua afmetingen vergelijkbaar met de vernieuwde sluizen in het Panamakanaal en wordt 427 meter lang, 55 meter breed en 16,44 meter diep. Bij het realiseren van de nieuwe sluis worden werkzaamheden uitgevoerd tot onder de grondwaterstand. Om deze werkzaamheden in den droge te kunnen uitvoeren is bemaling noodzakelijk. Er wordt retourbemaling toegepast. Het beoordelingsbesluit is voor de grondwateronttrekking als gevolg van de bemaling voor de aanleg van de sluishoofden en de sluiskolk van de nieuwe sluis Terneuzen.

Terinzagelegging

Het besluit met bijbehorende stukken liggen van 22 augustus 2018 voor een periode van zes weken ter inzage op afspraak (Emile Lamers of Arno van Breemen) bij: ILT Graadt van Roggenweg 500 te Utrecht.

Bezwaarschrift ten aanzien van het MER beoordelingsbesluit

Het MER beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten het verlenen van een watervergunning voor onttrekken van grondwater.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met Emile Lamers of Arno van Breemen via het Meld en Informatie Centrum van de ILT, telefoonnummer 088 489 0000.

Naar boven