Ontwerpbesluit hogere grenswaarden in verband met herontwikkeling Bedrijventerrein Puttershoek gemeente Binnenmaas (herhaalde terinzagelegging)

Logo Binnenmaas

Suiker Unie en de gemeente Binnenmaas willen het terrein van de suikerfabriek aan de Oude Maas in Puttershoek herontwikkelen waardoor de bedrijvigheid verder van het dorp komt te liggen. Het plan voorziet in 33 hectare bedrijventerrein in de hogere milieucategorie. Daarnaast wordt er een zonneweide van 19 hectare gerealiseerd en wordt het mogelijk gemaakt om de bestaande insteekhaven uit te breiden. Voor de ontwikkeling zijn een ontwerpbestemmingsplan, een milieueffectrapport, een ontwerp-beeldregieplan en een ontwerpbesluit hogere grenswaarden opgesteld. Alle stukken hebben vanaf 11 juni 2018 zes weken ter inzage gelegen. De termijn eindigde op 23 juli 2018. Inmiddels is gebleken dat een bijlage bij het ontwerpbesluit hogere grenswaarden enkele onvolkomenheden bevat. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders op 7 augustus 2018 besloten om de procedure te herhalen. Het gewijzigde ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere grenswaarden ten gevolge van de nieuwe geluidszones van het industrieterrein Puttershoek en de toekomstige geluidsbelasting ten gevolge van de reconstructie van de Polderweg ligt op grond van de artikelen 40 ,44, 100, 100a en 110a en c Wet Geluidhinder om die reden opnieuw zes weken ter inzage.

 

Ontwerp-besluit hogere grenswaarden

Het huidige bedrijventerrein is een gezoneerd industrieterrein op grond van de Wet Geluidhinder. In het nieuwe bestemmingsplan wordt opnieuw een geluidszone opgenomen en deze is beduidend kleiner dan de nu nog aanwezige zone die over een groot deel van het dorp Puttershoek ligt. Voor een aantal woningen wordt opnieuw een hogere grenswaarde vastgesteld. Deze is lager dan de huidige geldende grenswaarden. Omdat de nieuwe zone kleiner wordt, moet voor het bedrijf aan de Oosthavenzijde 5 te Puttershoek een afzonderlijke zone worden vastgesteld. Ook hierbij worden voor een aantal woningen hogere grenswaarden vastgesteld. Deze komen overeen met de huidige waarden.

De ontwikkeling heeft gevolgen voor de verkeersbelasting op de Polderweg. Er is sprake van een reconstructie in de zin van artikel 100 van de Wet Geluidhinder. Uit het onderzoek blijkt dat er voor de woningen Polderweg 3 en 10 hogere waarden moeten worden vastgesteld van respectievelijk 53 en 54 dB.

 

Ter inzage

Het aangepaste ontwerpbesluit hogere grenswaarden ligt vanaf donderdag 16 augustus 2018 zes weken ter inzage. Deze stukken kunt u op afspraak inzien bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis. Ook zijn de stukken raadpleegbaar via www.binnenmaas.nl onder “Actueel/Bekendmakingen”. Tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden, bij voorkeur schriftelijk, reageren op de plannen. Uw zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Binnenmaas, postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14 078.

 

Maasdam, 15 augustus 2017

 

Burgemeester en wethouders van Binnenmaas

 

Naar boven