Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ter visie:

Logo Haaren

‘Herziening buitengebied, Berktweg 4, 6 en 8, Haaren’

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad van Haaren op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 28 juni 2018 het bestemmingsplan "Herziening buitengebied, Berktweg 4, 6 en 8, Haaren” gewijzigd heeft vastgesteld. De raad besloot geen exploitatieplan voor het bestemmingsplan vast te stellen. Tevens is het besluit hogere grenswaarde verkeerslawaai door het college vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Herziening buitengebied, Berktweg 4, 6 en 8, Haaren’ voorziet in de realisatie van een Greenport op de locatie Berktweg 4,6 en 8 in Haaren. Het betreft hier de ontwikkeling van een logistiek centrum ten behoeve van de verhandeling van agrarische producten afkomstig van nabij de greenport gelegen (boom)kwekerijen.

Inzien stukken

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 9 augustus 2018 gedurende zes weken (tot en met woensdag 19 september 2018) ter inzage. De stukken zijn tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van de Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411- 62 72 82). Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u onder het kopje “Verhuizen en (ver)bouwen” op “Bestemmingsplannen” en zo komt u bij het bestemmingsplan. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP16BGBERKTWG468-VA01.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tijdens de termijn van ter inzage ligging (van donderdag 9 augustus 2018 tot en met woensdag 19 september 2018) beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt, kunnen geen beroep instellen. Deze belanghebbenden kunnen wel tegen de wijzigingen in het vastgestelde plan beroep instellen.

Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Haaren, 8 augusustus 2018

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven