Bestemmingsplan “Centrumplan Leende, 1ste partiële herziening”

Logo Heeze-Leende

Burgemeester en wethouders van Heeze-Leende maken bekend dat de gemeenteraad op 2 juli 2018 het bestemmingsplan ““Centrumplan Leende, 1ste partiële herziening”” (gewijzigd) heeft vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan “Centrumplan Leende, 1ste partiële herziening” heeft betrekking op de aanpassingen van de openbare ruimte en de buitenruimte van de mfa (multifunctionele accommodatie). Vanuit de klankbordgroep is de voorkeursvariant naar voren gekomen met een ontsluiting op de Kerkstraat, Schoolstraat en Julianastraat. Daarnaast is in het hart van het centrumplan een autovrij gedeelte voorzien waardoor er geen autoverbinding ontstaat tussen de Julianastraat en Schoolstraat / Kerkstraat. Tevens is het wenselijk om het terras aan de westzijde van de mfa iets te verruimen. Het ontwerpbestemmingsplan “Centrumplan Leende, 1ste partiële herziening” maakt deze aanpassingen mogelijk.

 

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 30 november 2017 tot en met 10 januari 2018 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Wel is de bestemming “Verkeer” ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd, zodat binnen deze bestemming geen vlaggenmasten en overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde worden zijn toegestaan.

 

Het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 9 augustus 2018 tot en met 19 september 2018 voor een ieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Tevens zijn het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.heeze-leende.nl.

 

Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep instellen.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven