Verkeersbesluit instellen parkeerverbod Iepenlaan

Logo Woerden

Burgermeester en wethouders van Woerden,

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

Artikel 18, lid 1 onder d van de WVW 1994, waarin het college van burgemeester en wethouders het bevoegd gezag is voor het nemen van dit verkeersbesluit en dat deze bevoegdheid op grond van het mandaatbesluit van 1 september 2013 is gemandateerd aan de verkeerskundig beleidsadviseur van het team Realisatie en Beheer;

Overwegende dat:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW 1994 een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Op grond van artikel 14 van het BABW wordt de plaatsing van onderborden, zoals bedoeld in artikel 8, lid 2 en 3 van het BABW, in het betrokken verkeerbesluit tot uitdrukking gebracht.

Uit het oogpunt van:

  • het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van verkeer;

Is het gewenst om:

Op de Iepenlaan een parkeerverbod in te stellen ter hoogte van de ondergrondse containers.

Motivering

Er bevindt zich een ondergrondse container voor vuilnis van het appartementencomplex. Het komt veelvuldig voor dat hier auto’s geparkeerd staan, waardoor de vuilnisauto de containers niet kan bereiken. Het afval wordt opgehaald wanneer de containers vol zitten, dit gebeurt niet op standaard momenten. Daarom wordt hier een parkeerverbod ingesteld middels een gele onderbroken streep.

Belangenafweging

Het instellen van een parkeerverbod heeft tot doel te zorgen dat de vuilnisauto zonder problemen bij de ondergrondse container kan komen en deze kan legen wanneer deze vol zit. Het is daarom essentieel dat er niet geparkeerd wordt voor de container, zodat de vuilniswagen direct naast de container kan stoppen. Door het instellen van een parkeerverbod middels een gele onderbroken streep is het voor verkeer niet toegestaan om te parkeren op de Iepenlaan ter hoogte van de containers. Het belang van het legen van de container weegt zwaarder dan voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving van de Iepenhof.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie. Het advies over dit besluit is positief.

B E S L U I T E N :

  • 1.

    het instellen van een parkeerverbod bij de ondergrondse containers ter hoogte van Iepenlaan 1a, door het aanbrengen van gele onderbroken markering op de trottoirband;

  • 2.

    de in dit besluit genoemde verkeerstekens te plaatsen zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening.

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 45, 3440 AA te Woerden. Een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Tevens kan de indiener van een bezwaarschrift gedurende dezelfde termijn de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden Nederland, postbus 16005, 3500 DA te Utrecht verzoeken om een voorlopige voorziening, indien onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dit vereist.

Woerden, 22 januari 2018

namens burgemeester en wethouders van Woerden,

M.Bouwman

Beleidsadviseur Verkeer

Team Realisatie en Beheer

Naar boven