Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Winkeldiversiteit Centrum, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

 

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 18 juli 2018 het bestemmingsplan Winkeldiversiteit Centrum gewijzigd vastgesteld, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

 

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan Winkeldiversiteit Centrum bevat vrijwel de gehele Amsterdamse binnenstad, gelegen binnen de Singelgracht en het IJ, met uitzondering van het gebied rond het Centraal Station, het Marineterrein en Stadswerf Oostenburg. De panden in het Sint Annenkwartier rond de Oude Kerk uit het bestemmingsplan 'Herbestemmen Raambordelen Binnenstad' vallen ook buiten het plangebied.

Het bestemmingsplan Winkeldiversiteit Centrum is de noodzakelijke vervolgstap op het 'Voorbereidingsbesluit Postcodegebied 1012' zoals dat op 6 oktober 2017 in werking trad. Het bestemmingsplan heeft tot doel de winkeldiversiteit niet verder te laten afnemen.

Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, wordt kortheidshalve verwezen naar het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Ter inzage

Het gewijzigde bestemmingsplan Winkeldiversiteit Centrum ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 2 augustus 2018 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het Stadsloket op het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.amsterdam.nl.

 

Het bestemmingsplan Winkeldiversiteit Centrum met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1801PBPSTD-VG01.

 

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad van Amsterdam naar voren heeft gebracht op het ontwerpbestemmingsplan, kan vanaf 3 augustus 2018 gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen. Ook kan door een belanghebbende beroep worden ingesteld tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Amsterdam, 1 augustus 2018

 

Burgemeester en wethouders van Amsterdam

 

Femke Halsema Wil Rutten

 

burgemeester waarnemend gemeentesecretaris

Naar boven