Kennisgeving verlening projectafwijkingsbesluit strijdig gebruik Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Logo Onderbanken

Burgemeester en wethouders van de gemeente Onderbanken maken op grond van het bepaalde in de artikelen 3.10 en 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij een projectafwijkingsbesluit hebben verleend voor:

U1/2017047 voor het wijzigen van het gebruik van “maatschappelijk” naar “horeca” op het perceel Jabeekerstraat 12 te Schinveld alsmede een gedeelte van het perceel gelegen aan de hoek Jabeekerstraat/Kievit (zijnde een strook van 5 meter breed en ongeveer 60 meter lang gelegen onmiddellijk aan de Jabeekerstraat voor zover dit nodig is om 5 parkeerplaatsen te realiseren)/

De bovengenoemde ontwikkeling is niet mogelijk binnen het vigerende bestemmingsplan “Woonkernen”. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is een goede ruimtelijke onderbouwing opgesteld als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3 van de Wabo.

Terinzagelegging

Het projectafwijkingsbesluit bestaat uit de omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing met bijlagen en de definitieve verklaring van geen bedenkingen (afgegeven door de gemeenteraad op 22 maart 2018). Deze stukken liggen met ingang van donderdag 2 augustus juli 2018 gedurende zes weken ter inzage (tot en met woensdag 12 september 2018). Het besluit is te raadplegen via de landelijke voorziening: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/

NL.IMRO.0881. NL.IMRO.0881.omgevJabeekerstr12-VG01

Beroep

Tegen dit besluit kan binnen zes weken na de datum waarop het besluit is verzonden, beroep worden aangetekend. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht, postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Uw beroepschrift dient in ieder geval te bevatten:

  • -

    uw naam en adres;

  • -

    uw handtekening;

  • -

    de datum waarop u het beroepschrift heeft geschreven (dagtekening);

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen uw beroep is gericht;

  • -

    de motivering van uw beroep (de gronden).

Een beroepschrift schorst de werking van dit besluit niet. Indien u van mening bent dat er onmiddellijk tegen dit besluit actie moet worden ondernomen, kunt u nadat u een beroepschrift heeft ingediend, op grond van artikel 8: 81 van de Algemene wet bestuursrecht, de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg. verzoeken een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijke voorziening kan bijvoorbeeld de schorsing van het besluit inhouden. Aan een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor nadere informatie hierover kunt u terecht bij de rechtbank.

Een verzoek om een voorlopige voorziening dient u te richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening indienen bij de hierboven genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven