Kennisgeving voornemen tot voorbereiding van een milieueffectrapport voor Schieoevers-Noord Delft

Logo Delft

Burgemeester en wethouders van Delft maken op grond van artikel 7.9 en 7.27 van de Wet milieubeheer bekend dat zij het voornemen hebben een milieueffectrapport (m.e.r.) voor te bereiden voor Schieoevers-Noord in Delft.

Waarom een voornemen tot voorbereiding van een milieueffectrapport? 

Het plangebied Schieoevers-Noord is gelegen in het stedelijke gebied van Delft en heeft een omvang van circa 62 hectare. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Abtswoudseweg en de wijk Princenhage aan de noordzijde, de TU Delft met bijbehorende voorzieningen aan de oostzijde, de Kruithuisweg aan de zuidzijde en de Vulcanusweg aan de westzijde. De Schie en de spoorlijn Den Haag – Rotterdam doorkruisen het plangebied. Om de beoogde transformatie van Schieoevers-Noord te realiseren is een gefaseerde besluitvorming noodzakelijk en worden er afzonderlijke ruimtelijke besluiten genomen. Elke ontwikkeling binnen Schieoevers-Noord heeft een eigen planning en tempo.

Het is verplicht voor ontwikkelingen met mogelijk belangrijke nadelige milieugevolgen een m.e.r.-procedure te doorlopen. Het doel van de m.e.r.-procedure is het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvorming te betrekken. Zo ontstaat inzicht in de potentiële milieueffecten op de omgeving en in passende maatregelen om negatieve effecten op de omgeving te verminderen en/of te compenseren. Bij Schieovers-Noord past een m.e.r. die voldoet aan de volgende voorwaarden: brede reikwijdte, flexibel, onderzoek op maat en geen vastomlijnd programma. In het milieueffectrapport voor Schieoevers-Noord worden zowel concrete plannen als gebieden waar pas in de verdere toekomst een mogelijke transformatie aan de orde is, onderzocht. De m.e.r. Schieoevers-Noord bestaat daarom uit een project- m.e.r. en een plan- m.e.r. gedeelte.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Als eerste stap in de m.e.r.-procedure Schieoevers-Noord is een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgesteld. Het doel van deze notitie is het beschrijven voor welke thema’s en op welke wijze onderzoek verricht zal worden in het milieueffectrapport. Verder wordt inzicht gegeven in de voorgenomen ontwikkelingen, de omvang van het onderzoeksgebied en het benodigde detailniveau voor een goede besluitvorming.

In de fase van de NRD wordt de Commissie voor de milieueffectrapportage gevraagd om advies uit te brengen. Bestuurlijke en maatschappelijke instanties krijgen ook de gelegenheid om advies over de NRD uit te brengen.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien? 

Vanaf 25 januari 2018 tot en met 7 maart 2018 kunt u de Notitie Reikwijdte en Detailniveau Schieoevers-Noord op de volgende wijze inzien:

Hoe kunt u uw zienswijze naar voren brengen? 

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau Schieoevers-Noord naar voren brengen bij het College van B&W.

Schriftelijke zienswijzen over de NRD Schieoevers-Noord kunt u sturen naar het College van B&W van Delft. Per adres:

College van B&W Delft

T.a.v. Ruimte en Economie Advies

Postbus 78

2600 ME Delft

In uw zienswijze moet u duidelijk uw naam, handtekening en adres vermelden en aangeven dat het gaat om een zienswijze op de NRD Schieoevers-Noord. U kunt uw zienswijze vanaf 25 januari 2018 tot en met 7 maart 2018 indienen.

Wilt u uw zienswijze mondeling indienen? Maak dan een afspraak via het secretariaat van de afdeling Ruimte en Economie Advies van de gemeente Delft. U kunt het secretariaat bereiken op het telefoonnummer 015 - 260 24 68.

Hoe nu verder?

Na de periode van terinzagelegging en raadpleging worden de ontvangen zienswijzen en adviezen beantwoord in een Nota van beantwoording. U krijgt hierover schriftelijk bericht. De Nota van beantwoording zal vervolgens worden betrokken bij het opstellen van de m.e.r. Schieoevers-Noord.

Meer informatie

Hebt u vragen over de m.e.r.Schieoevers-Noord? Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de procedure? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum via het telefoonnummer 14015. Of kijk op www.delft.nl/schieoevers

 

 

Naar boven