Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Park 070” en besluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in de openbare vergadering van 10 juli 2018 het bestemmingsplan “Park 070” gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan “Park 070” ligt in het stedelijk gebied van Voorburg en wordt begrensd door de spoorlijn Den Haag - Leiden aan de noordzijde, het park 't Loo aan de westzijde, de Bruijnings Ingenhoeslaan aan de zuidkant en de Prinses Irenelaan aan de oostzijde.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is dat het huidige bestemmingsplan geen ruimte biedt voor de nieuwe ontwikkeling van Park 070. Vandaar dat een nieuw planologisch regime wordt geschapen door middel van het nieuwe bestemmingsplan “Park 070”.

Inhoud besluit hogere grenswaarden

Het bestemmingsplan "Park 070”, welke voorziet in de nieuwbouw van circa 250 appartementen, is gelegen binnen de geluidszones in de zin van de Wet geluidhinder vanwege wegverkeer op de 50 km/u –wegvakken van de Bruijnings Ingenhoeslaan en de Prinses Irenelaan. Voor railverkeerslawaai is de ligging van het plan binnen de geluidszones van de spoorlijn Den Haag Leiden en RandstadRail van belang.

Overeenkomstig de Wgh is onderzoek uitgevoerd naar de te verwachten geluidsbelasting van deze gezoneerde (spoor)wegen. De te verwachten geluidsbelasting van de nabije 30 km/u-wegvakken van de Bruijnings Ingenhoeslaan, Prinses Irenelaan, Holwerdalaan, Prinses Beatrixlaan, Ridder Snouckaertlaan en Spinozalaan is betrokken bij de bepaling van de gecumuleerde geluidsbelasting en de akoestische beschouwing in het kader van een goede ruimtelijke ordening. Voor nadere informatie wordt verwezen naar het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder, behorend tot het vastgestelde bestemmingsplan ‘Park 070’.

Onderzoek wijst uit dat geen doeltreffende maatregelen mogelijk zijn om de geluidbelasting door deze wegen terug te brengen tot de voorkeursgrenswaarde. Verder blijkt dat voldaan zal worden aan de overige voorwaarden waaronder hogere grenswaarden mogen worden vastgesteld.

Gelet op bovenstaande overwegingen zijn Burgemeester en wethouders op grond van artikel 83 en 110a van de Wgh voornemens hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege de bovengenoemde geluidsbronnen op de gevels van de nieuw te bouwen woningen binnen het plan ‘Park 070’.

Inzien bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken waaronder het besluit hogere waarde Wet geluidnhinder zijn als volgt raadpleegbaar:

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 3 augustus 2018 tot en met donderdag 13 september 2018.

Beroep instellen

Er is over het ontwerpbestemmingsplan één zienswijze ingediend bij de gemeenteraad. Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer M. Staverman van de afdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen voor het onderdeel bestemmingsplan en de heer M. le Cointre voor het onderdeel hogere grenswaarden. Beide contactpersonen zijn bereikbaar via het telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 1 augustus 2018

Naar boven