Voorontwerp-bestemmingsplan Toernooiveld

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Toernooiveld (NL.IMRO.0606.BP00094) wordt voorbereid en voor inspraak ter inzage ligt.

Aanleiding en plangebied

De locatie Toernooiveld betreft een onbebouwd gedeelte van de Distillateursbuurt, gelegen tussen de Pieter Loopuytstraat en de Vlaardingerdijk. Op deze locatie is, sinds de sloop van de oorspronkelijke bebouwing aan het begin van deze eeuw, een hoogbouwprogramma voorzien. De mogelijkheden voor deze hoogbouw waren reeds vastgelegd in het bestemmingsplan ‘West’ (2012).

Plannen zijn ontwikkeld voor de bouw van 2 woontorens (149 appartementen) met commerciële ruimten op de begane grond. De woontorens hebben een hoogte van 51 meter en 36 meter. In vergelijking tot het bestemmingsplan ‘West’ voorzien de plannen in een gewijzigde positionering van de woontorens en het toevoegen van commerciële ruimten. Dit maakt dat het bestemmingsplan ‘West’ moet worden herzien.

MER-beoordelingsbesluit

Het college van Schiedam heeft op 17 juli 2018 besloten dat voor de ontwikkeling welke met het bestemmingsplan Toernooiveld mogelijk wordt gemaakt geen milieueffectrapport of m.e.r.-beoordeling noodzakelijk is. Op basis van de Aanmeldnotitie MER Toernooiveld is geoordeeld dat ten gevolge van de ontwikkeling van het bouwplan geen significantie negatieve milieueffecten te verwachten zijn.

Het MER-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit ten behoeve van het nieuwe bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen deze voorbereidingsbeslissing geen bezwaar of beroep open. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u geven in het kader van de procedure van het bestemmingsplan.

Inzage en inspraak

Het voorontwerp-bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf 26 juni 2018 gedurende 4 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend. De stukken zijn digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0606.BP00094-0001 en via de website van de gemeente Schiedam (http://www.schiedam.nl/schiedam.net?id=106033).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling een inspraakreactie indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam, t.a.v. Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam.

Vervolg procedure bestemmingsplan

Het voorontwerp van het bestemmingsplan wordt op grond van artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening tevens voor advies voorgelegd aan bestuurlijke partners en belangengroepen. De reacties en adviezen die naar aanleiding hiervan en de inspraak worden ontvangen worden betrokken op het ontwerp-bestemmingsplan. Het ontwerp-bestemmingsplan zal in het vierde kwartaal van 2018 als ontwerp ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen tegen het bestemmingsplan. Het ter inzage leggen van het ontwerp-bestemmingsplan zal op de gebruikelijke wijze bekend worden gemaakt.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het voorontwerp-bestemmingsplan en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer S.J.C. Hovens, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

 

Naar boven