Ontwerpwijzigingsplan Oud-Beijerlandsedijk 36 en ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Oud-Beijerland

Het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maakt bekend dat, op basis van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht juncto artikel 110c van de Wet geluidhinder (Wgh), het volgende ontwerpwijzigingsplan en ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder ter inzage liggen:

Ontwerpwijzigingsplan ‘Oud-Beijerlandsedijk 36’ 

Het wijzigingsplan voorziet in de wijziging van de situering en de vorm van het bouwvlak. Voor deze wijziging wordt gebruik gemaakt van de in artikel 40.1 van de Correctieve herziening bestemmingsplan Wonen opgenomen wijzigingsbevoegdheid.

Inzien ontwerpwijzigingsplan

Het ontwerpwijzigingsplan met alle bijbehorende stukken ligt met ingang van 26 juli 2018 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag, woensdag en donderdag van 8.30 – 17.00 uur dinsdag van 8.30 tot 20.00 uur vrijdag van 08.00 – 13.00 uur. De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten of via www.ruimtelijkeplannen.nl. onder NL.IMRO.0584.WPWONEN2017004-ON99).

Indiening zienswijzen ontwerpwijzigingsplan

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen op het wijzigingsplan kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2003 3260 AE Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpwijzigingsplan Oud-Beijerlandsedijk 36 Oud-Beijerland’. 

Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de berekende geluidbelasting op de gevel van de nieuwbouwwoning Oud-Beijerlandsedijk 36 ten gevolge van het verkeer op de Beneden Oostdijk de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschrijdt. Voor de nieuw te bouwen woning moet daarom een hogere waarde worden vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de benodigde hogere waarde is opgesteld en bij het ontwerpwijzigingsplan gevoegd.

Inzien ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met de bijbehorende stukken ligt tegelijk met het ontwerpwijzigingsplan ter inzage in het gemeentehuis. De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten).

Indienen zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2003 3260 AE Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden Oud-Beijerlandsedijk 36 Oud-Beijerland’

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met Piet Bijl van afdeling Ontwikkeling, telefoon 088 – 647 15 27.

 

Oud-Beijerland 25 juli 2018

Naar boven