Bestemmingsplan “Dorpsstraat 12-14-16 te Enspijk” (vastgesteld), gemeente Geldermalsen

Logo Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 3 augustus 2018 ligt, op grond van artikel 3.9a lid Wro, bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen voor zes weken het vastgestelde bestemmingsplan “Dorpsstraat 12-14-16 te Enspijk” ter inzage. Ook ligt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan ter inzage.

De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak inzien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen (adres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen). Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl

De planstukken zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website onder “bestemmingsplan inzien” en op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.0236.ENSDorpsstraat14-VSG1.

Toelichting

Aan de Dorpsstraat 12-14-16 te Enspijk is autobedrijf De Vos al meer dan 50 jaar gevestigd. In het geldend bestemmingsplan ‘Enspijk 2009’ heeft het autobedrijf een woonbestemming. Omdat het bedrijf hier de komende jaren nog is gevestigd, is dit geen gewenste situatie. Daarom wordt het bedrijf in het bestemmingsplan voorzien van een bedrijfsbestemming.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van vrijdag 15 februari 2018 voor zes weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerp zijn geen zienswijzen ingediend. De gemeenteraad van de gemeente Geldermalsen heeft het bestemmingsplan op 3 juli 2018 ongewijzigd vastgesteld.

Beroep

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan geldt dat gedurende de beroepstermijn (tot en met donderdag 13 september 2018) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

 

  • 1.

    Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van het bestemmingsplan;

  • 2.

    Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen. 

Geldermalsen, 2 augustus 2018

Naar boven