Vaststelling Beheersverordening Kom Stede Broec

Logo Stede Broec

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken op grond van artikel 3.38, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat, in het kader van de actualisering, de gemeenteraad in de raadsvergadering van 5 juli 2018 de Beheersverordening “Kom Stede Broec” ongewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied van deze Beheersverordening ligt in de oude ‘kom’ van de dorpen Lutjeboek, Grootebroek en Bovenkarspel. Tevens in het nieuwbouwplan ‘Oosterweed’ in Grootebroek en het toekomstige ‘Florapark’ in Bovenkarspel.

Ter plaatse van het plangebied zijn de volgende bestemmingsplannen in de Beheersverordening opgenomen:

- bestemmingsplan ‘Kom Stede Broec’, vastgesteld door de raad op 4 oktober 2007;

- bestemmingsplan ‘Oosterweed’, vastgesteld door de raad op 6 maart 2008;

- bestemmingsplan ‘Landelijk gebied’ vastgesteld door de raad op 6 juli 1989, uitsluitend voor het gedeelte ‘Florapark’.

In de Beheersverordening wordt het beheer van het gebied in overeenstemming met het bestaande feitelijke of planologisch toelaatbare gebruik geregeld. Onderhavige Beheersverordening maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk die planologisch nog niet waren toegestaan.

De Beheersverordening treedt de dag na publicatie in werking en ligt vanaf die dag voor een ieder ter inzage bij de gemeente Stede Broec. Voor het inzien van de Beheersverordening kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte (telefoon 0228- 510111).

De Beheersverordening is tevens digitaal raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0532.Bvkomstedebroec-VG01

Het is niet mogelijk om beroep dan wel bezwaar aan te tekenen tegen de Beheersverordening (artikel 8.2 van de Algemene wet bestuursrecht sluit dat expliciet uit).

Op het tijdstip van inwerkingtreding van de Beheersverordening “Kom Stede Broec” vervalt het bestemmingsplan voor zover het op dat gebied betrekking heeft.

 

Naar boven