Bekendmaking vastgesteld Provinciaal Inpassingsplan "Reconstructie N226 Hertekop-Schutterhoeflaan inclusief fietstunnel, gemeente Leusden

Logo Utrecht

Gedeputeerde Staten van Utrecht maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat Provinciale Staten van Utrecht op 11 december 2017 het inpassingsplan “Reconstructie N226 Hertekop-Schutterhoeflaan inclusief fietstunnelgewijzigd hebben vastgesteld

Het project

De maatregelen ter verbetering van de vekeersveiligheid en de doorstroming op het tracé van de N226 Hertekop-Arnhemsweg bestaan uit de volgende, primaire ingrepen.

  • 1.

    aanleg parallelweg. De Schutterhoeflaan en Ruitenbeeklaan worden losgekoppeld van de N226 Arnhemseweg en met een parallelweg aangesloten op de Lockhorsterweg nabij Hertekop. Dit wordt ook de enige aansluiting voor gemotoriseerd verkeer. Dit betekent dat de zorgboerderij op het Landgoed Groot Schutterhoef, de lintwoningen en het gasregelstation via deze parallelweg zullen worden ontsloten.

  • 2.

    verschuiven hoofdrijbaan. De nieuwe hoofdrijbaan wordt in westelijke richting opgeschoven. Tussen de Ruitenbeeklaan en Landgoed Groot Schutterhoef wordt de nieuwe parallelweg namelijk gesitueerd op het huidige tracé van de hoofdrijbaan van de N226.

  • 3.

    compensatie verlies natuurlijke waarden. Deze grond ligt bovendien binnen het Natuur Netwerk Nederland (NNN), voorheen de ecologische hoofdstructuur (EHS) genoemd. De bomen die hiervoor gekapt moeten worden, worden voor een deel teruggeplant langs de N226 om hiermee te zorgen voor de benodigde compensatie.

  • 4.

    verplaatsen nutsgebouw. Het bestaande nutsgebouw (trafohuis) ter plaatse van Hertekop (nabij de zuidelijke oprit naar de Rijksweg A28) moet worden verplaatst in verband met de aanleg van de fietstunnel onder de N226 (parallel aan de Lockhorsterweg / Dodeweg). De nieuwe locatie van de nutsvoorziening is geprojecteerd aan de Lockhorsterweg.

  • 5.

    aanleg fietstunnel. Ter bevordering van de doorstroming en de veiligheid wordt een fietstunnel aangelegd onder de N226 door, direct ten westen van (en parallel aan) de Lokhorsterweg - Dodeweg. De noordelijke helling maakt deel uit van het plangebied van dit inpassingsplan, aangezien deze grotendeels in de gemeente Leusden ligt. De andere delen van de fietstunnel liggen in Amersfoort en maken geen deel uit van dit inpassingsplan.

  • 6.

    aanleg faunapassages. Onder- en bovengronds van het nieuwe tracé (hoofdrijbaan en parallelweg) van de N226 worden faunapassages aangelegd.

  • 7.

    plaatsing zichtbeperkende voorziening. Ter hoogte van het perceel Dodeweg 1 wordt ten zuiden van het nieuwe tracé van de hoofdrijbaan een zichtbeperkende voorziening geplaatst.

 

Er zijn zienswijzen omtrent het inpassingsplan naar voren gebracht, welke mede hebben geleid tot de gewijzigde vaststelling van het inpassingsplan. Het inpassingsplan wijkt dan ook op onderdelen af van het ontwerpinpassingsplan. Een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp­inpassingsplan kunt u vinden in de Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen, bijlage 17, van het inpassings­plan.

 Terinzagelegging

Het vastgestelde inpinpassingsplan Reconstructie N226 Hertekop-Schutterhoeflaan inclusief fietstunnel, ligt met ingang van 25 januari 2018 gedurende zes weken tot en met 7 maart 2018 voor iedereen ter inzage. De stukken zijn tijdens de gebruikelijke openingstijden in te zien aan de balie van:

- het Huis voor de Provincie, Archimedeslaan 6 te Utrecht;

- het gemeentehuis van Leusden, Fokkerstraat 16 te Leusden.

 

Daarnaast is het vastgestelde inpassingsplan Reconstructie N226 Hertekop-Schutterhoeflaan inclusief fietstunnel  raadpleegbaar op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan heeft de ID-code NL.IMRO.9926.IP1703Hertekop-VA01. U kunt het plan ook op onze website inzien.

 

De procedure

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij het ontwerpinpassingsplan naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daarop geen zienswijzen naar voren hebben gebracht, kunnen van 25 januari 2018 tot en met 7 maart 2018 beroep instellen tegen het inpassingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Bovendien kunnen belanghebbenden beroep aantekenen, ook wanneer zij geen zienswijzen hebben ingediend, tegen de wijzigingen in de definitieve besluiten ten opzichte van het ontwerpinpassingsplan.

Op de besluiten en plannen is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Deze wet bevat bijzondere procedurele bepalingen voor de beroepsprocedure. Dit heeft onder andere tot gevolg dat geen pro forma beroep kan worden aangetekend, maar dat alle beroepsgronden voor het einde van de beroepstermijn moeten worden ingediend.

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overlegd.

Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Vragen

Voor vragen en nadere informatie over de procedure kunt u terecht bij de provincie Utrecht. U kunt contact opnemen met mevrouw M. van Gessel, telefoonnummer (030) 258 35 01.

 

Naar boven