Gemeente De Bilt – kennisgeving toepassing gemeentelijk voorkeursrecht ex artikel 6 Wvg, gemeente De Bilt

Logo De Bilt

Het college van burgemeester en wethouders van De Bilt maakt op grond van artikel 7 eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 10 juli 2018 op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg besloten hebben gronden aan te wijzen waarop de artikelen, 3 tweede en derde lid, 10-15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op de “17 garageboxen nabij H.F. Wittecentrum” te De Bilt. Het betreffen de gronden, kadastraal bekend gemeente De Bilt, sectie D nummers 8356 tot en met 8359 en sectie D nummers 8053 tot en met 8065, groot (in totaal) 312 a, plaatselijk bekend als het Henri Dunantplein 4, GB1 tot en met GB17, (3731 CL) te De Bilt.

 

Het besluit heeft een geldingsduur van maximaal 3 maanden, waarbinnen de gemeenteraad de gronden opnieuw moet aanwijzen.

 

Ter inzage

Het besluit tot aanwijzing ligt met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken met ingang van 17 juli 2018 ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Soestdijkseweg-Zuid 173, 3721 AB Bilthoven, tijdens de openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 8:30 tot 17:00 uur, dinsdag van 8:30 tot 19:00 uur en vrijdag van 8:30 tot 16:00 uur.

Het besluit van burgemeester en wethouders omvat:

  • een kadastrale tekening met daarop aangegeven de onroerende zaken waarop het voorkeursrecht wordt gevestigd; deze tekening geeft een overzicht van de ligging van het voorkeursrechtgebied;

  • een overzicht van de kadastrale nummers van de aangewezen onroerende zaken met vermelding van grootte en eigenaren.

 

Daarnaast ligt gelijktijdig met het besluit van burgemeester en wethouders ook het concept raadsvoorstel en –besluit aan de raad op grond van artikel 5 Wvg met de daarbij behorende stukken op dezelfde locatie ter inzage.

Inwerkingtreding

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders treedt in werking één dag na publicatie van deze bekendmaking in de Staatscourant.

 

Gevolgen voorlopige vestiging

De vestiging van het voorlopig voorkeursrecht houdt in dat de eigenaar van de aangewezen gronden, wanneer hij die grond met daarop de garagebox wenst te verkopen, deze eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. De eigenaar van de gronden ontvangt hierover afzonderlijk bericht. Het besluit treedt in werking op 17 juli 2018, zijnde de dag na datum van publicatie in de Staatscourant d.d. 16 juli 2018. Na de voorlopige aanwijzing stellen burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor om de gronden definitief aan te wijzen in het kader van de Wvg.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit van het college staat bezwaar open. Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken ingaande op de dag na publicatie in de Staatscourant (ofwel ingaande op 17 juli 2018 tot en met 27 augustus 2018) een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van De Bilt, Postbus 300, 3720 AH Bilthoven. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het voorstel waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (motivering). Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij Rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht, sector bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

 

 

 

Zienswijzen

Binnen 3 maanden dient de gemeenteraad van De Bilt over de aanwijzing van de gronden te beslissen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot aanwijzing van de gronden ex artikel 5 van de Wvg, kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze naar voren brengen. Zij worden daarbij in de gelegenheid gesteld om gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de dag na publicatie in de Staatscourant (ofwel ingaande op 17 juli 2018 tot en met 27 augustus 2018) hun zienswijze over het concept-raadsvoorstel naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de Raad van de gemeente De Bilt, Postbus 300, 3720 AH Bilthoven. Indien belanghebbenden hun zienswijze mondeling kenbaar wensen te maken, kunnen zij hiervoor contact opnemen met de griffie van de gemeenteraad.

 

Tot slot

Eigenaren en rechthebbenden worden per brief op de hoogte gebracht van dit besluit. Voor vragen op opmerkingen kan contact worden opgenomen met mevrouw S. Safkenscheid via telefoonnummer 030-2289527.

 

De Bilt, 16 juli 2018

Burgemeester en wethouders van De Bilt

Naar boven