Vaststelling wijzigingsplan Kamperpoort, locatie Lankhorst en gecoördineerde tervisielegging van wijzigingsplan, omgevingsvergunning woongebouw locatie Lankhorst en beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Zwolle

 

  • 1.

    Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a en artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 10 juli 2018 (besluitnummer

  • 2.

    Burgemeester en wethouders van Zwolle maken bekend dat zij op 11 juli 2018 hebben ingestemd met de omgevingsvergunning voor de bouw van een woongebouw met 27 appartementen op de hoek Lijnbaan/Fenixhof (locatie Lankhorst).

  • 3.

    Burgemeester en wethouders van Zwolle maken bekend dat zij op 6 juli 2018 hebben ingestemd met het verlenen van hogere grenswaarden voor de nieuw te bouwen woningen in het plangebied van wijzigingsplan ‘Kamperpoort, locatie Lankhorst’ ten gevolge van het wegverkeerslawaai afkomstig van de rijksweg A28 overeenkomstig de beschikking en de hierbij behorende bescheiden.

 

De stukken inzake bovengenoemde besluiten liggen met ingang van 19 juli 2018 gedurende zes weken tot en met 29 augustus 2018 in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage.

 

Openingstijden

Het Stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

 

Daarnaast is het wijzigingsplan te raadplegen op de website

 

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP17012-0004

 

De bronbestanden zijn beschikbaar via

 

http://ro.zwolle.nl/plans/NL.IMRO.0193.BP17012-/NL.IMRO.0193.BP17012-0004/

 

Een ieder kan op een computer in het Stadskantoor het digitale plan raadplegen.

 

Plangebied en doelstelling van het wijzigingsplan

Het plangebied van het wijzigingsplan omvat globaal bezien het onbebouwde perceel op de hoek van de Lijnbaan en de Fenixhof in de wijk Kamperpoort, ook wel bekend als locatie 'Lankhorst'.

 

Het wijzigingsplan is een wijziging van het bestemmingsplan Kamperpoort.

Het wijzigingsplan voorziet in de planologische mogelijkheid voor een woongebouw met 27 appartementen op de Lankhorstlocatie.

Bij de vaststelling zijn in het wijzigingsplan geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

  

Beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Op 6 juli 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het verlenen van hogere grenswaarden voor de nieuw te bouwen woningen in het plangebied van wijzigingsplan ‘Kamperpoort, locatie Lankhorst’ te Zwolle. Er worden hogere waarden toegekend voor de woningen van maximaal 49 dB (Lden).

De hogere grenswaarden zijn inclusief de correctie van 2 dB op basis van artikel 110g Wet geluidhinder. Opgemerkt wordt dat het maximaal toegestane binnenniveau in de geluidsgevoelige ruimten van de woningen de waarde van 33 dB (Lden, voor wegverkeerslawaai) niet te boven gaat.

De beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd.

 

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. Op 3 juli 2017 heeft de gemeenteraad besloten de wijziging van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de bouw van een woongebouw met 27 appartementen op de hoek Lijnbaan/Fenixhof (locatie Lankhorst) gecoördineerd te behandelen.

 

Beroep

Als gevolg van het coördinatiebesluit geldt hetgeen hierna is opgenomen over het instellen van beroep

  • 1.

    voor belanghebbenden die zich richten tegen het wijzigingsplan,

  • 2.

    voor belanghebbenden die zich richten tegen de omgevingsvergunning voor de bouw van het woongebouw met 27 appartementen en

  • 3.

    voor belanghebbenden die zich richten tegen het besluit tot het verlenen van hogere grenswaarden.

 

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan c.q. tot de omgevingsvergunning voor de bouw van het woongebouw treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Crisis- en herstelwet

Op bovengenoemd wijzigingsplan is tevens de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit houdt in dat:

  • 1.

    een belanghebbende in een beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit;

  • 2.

    het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn van zes weken geen beroepsgronden zijn ingediend;

  • 3.

    na afloop van de beroepstermijn van zes weken de beroepsgronden niet meer kunnen worden aangevuld;

  • 4.

    in een beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven