Kennisgeving bestemmingsplan Zaling 8A

Logo Papendrecht

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders kennis van het feit dat voor het perceel Zaling 8A een bestemmingsplan in voorbereiding is om de realisatie van één vrijstaande woning mogelijk te maken.

 

Het plangebied ligt in de Tiendzone aan het fietspad Zaling dat aan de westkant aansluit op de straat Oostkil. Het perceel betreft voornamelijk een volkstuin en wordt grotendeels omringd door water. Het perceel grond maakt nu deel uit van de beheersverordening Papendrecht en heeft de bestemmingen 'Recreatie', 'Groen' en 'Water. Daarnaast is de gebiedsaanduiding 'Geluidzone – Industrie' en de dubbelbestemming 'Waarde – Archeologie' opgenomen. Ter plaatse van de bestemming 'Recreatie' is tevens de aanduiding 'volkstuin' opgenomen.

 

De bouw van één vrijstaande woning is niet mogelijk binnen de bestemming 'Recreatie'. Tevens is de individuele perceelsontsluiting voor de nieuwe woning niet mogelijk binnen de bestemming 'Groen'. De voorgestane ontwikkeling kan alleen mogelijk gemaakt worden door middel van een nieuw bestemmingsplan.

 

Over het voornemen tot het opstellen van een bestemmingsplan wordt op grond van artikel 1.3.1, tweede lid, Bro nog geen mogelijkheid geboden tot het indienen van zienswijzen. Wel wordt aan de relevante overlegpartners de mogelijkheid geboden advies over het voornemen uit te brengen. De verwachting is dat het ontwerp bestemmingsplan in september 2018 ter inzage zal worden gelegd.

 

Vanaf die periode wordt de gelegenheid geboden tot het indienen van zienswijzen.

De bekendmaking van de ter inzage legging zal worden gepubliceerd op de gemeentepagina van het Papendrechts Nieuwsblad en op www.papendrecht.nl onder het kopje 'Ruimtelijke plannen' als ook in de Staatscourant en op www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 

Burgemeester en wethouders van Papendrecht,

De secretaris, de burgemeester,

R. van Netten A.J. Moerkerke

Naar boven