Ontwerpbestemmingsplan Stad Appingedam - De Tip

Logo Appingedam

Op grond van artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb), maken burgemeester en wethouders van Appingedam bekend dat met ingang van donderdag 19 juli 2018 tot en met woensdag 29 augustus 2018 voor een ieder ter inzage ligt: Ontwerpbestemmingsplan Stad Appingedam - De Tip en het concept beeldkwaliteitsplan De Tip.

Plangebied

Woningbouwlocatie 'De Tip' is een schiereiland aan de westkant van het stadscentrum. Het is omsloten door het Damsterdiep, het Nieuwe Diep en de Bouwmeestersstraat.

Beschrijving

Het ontwerpbestemmingsplan Stad Appingedam - De Tip maakt het mogelijk op 30 grondgebonden generatiebestendige woningen te bouwen en maximaal 15 vrijstaande woningen. Het woonprogramma waarover de omwonenden zijn geïnformeerd, is een nadere uitwerking van de ontwikkeling van 45 woningen die staan benoemd in het vigerende bestemmingsplan Stad Appingedam.

Om de kwaliteit van de waterkanten en openbare ruimte te bewaken wordt in het ontwerpbestemmingsplan alleen ruimte geboden voor vergunningsvrije activiteiten.

Het concept beeldkwaliteitsplan is opgezet om de locatie onderdeel te laten uitmaken van de omgeving. Er wordt voor de sociale grondgebonden generatiebestendige woningen van woonstichting Groninger Huis aansluiting gezocht bij de voormalige gasfabriek. Voor de vrije sector zijn kenmerken opgesteld die aansluiten bij een binnenstedelijk gebied.

Inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan Stad Appingedam - De Tip en het concept beeldkwaliteitsplan De Tip inzien bij de Publieksbalie in het Stadskantoor aan de Wilhelminaweg 14 te Appingedam. Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen.. Een volledig digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan, met planidentificatienummer NL.IMRO.0003.BPDETIP-ON01 is te raadplegen via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/.

Zienswijze indienen

Een ieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een zienswijze indienen. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan: de gemeenteraad van Appingedam, Postbus 15, 9900 AA, Appingedam. Of stuur uw zienswijze naar: info@appingedam.nl.

Maakt u daarbij wel zo duidelijk mogelijk kenbaar tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt (ontwerpbestemmingsplan of concept beeldkwaliteitsplan). Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivering waarom u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan en/of het concept beeldkwaliteitsplan.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u telefonisch een afspraak te maken met de heer M. van der Gaag of dhr. T.J. Zemering van de afdeling Beleid via telefoonnummer (0596) 691 100.

 

De zienswijze zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven