Gemeente Leudal - Ontwerpbestemmingsplan Kerkpad-Raadhuisplein, Horn & aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Leudal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat met ingang van 13 juli 2018 tot en met 23 augustus 2018 ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Kerkpad-Raadhuisplein, Horn. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan. Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Ook maken burgemeester en wethouders van Leudal overeenkomstig het bepaalde in artikel 7.17 van de Wet Milieubeheer het volgende bekend dat zij in verband met voormeld bestemmingsplan een aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling hebben ontvangen van Herontwikkeling Haelen Horn B.V.

Ontwerpbestemmingsplan

Dit plan maakt de bouw van 22 gestapelde woningen mogelijk op de hoek van het Kerkpad-Raadhuisplein in Horn. Ten behoeve van deze woningen worden op eigen terrein – aanvullend op de bestaande – parkeerplaatsen aangelegd.

Het ontwerpplan is digitaal op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen via de link: NL.IMRO.1640.BP18HoKerkpad-ON01 (=planidentificatienummer\IDN). De bronbestanden zijn beschikbaar via de link 'Bronbestanden Kerkpad-Raadhuisplein, Horn'.

Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt ter inzage bij de publieksbalie in Heythuysen, Leudalplein 1, gedurende de openingstijden van de receptie.

Tijdens de termijn van tervisielegging kunnen schriftelijk en/of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen. Degene die mondeling een zienswijze wil indienen, kan dat doen na het maken van een telefonische afspraak via het Burgerbedrijvenplein(0475) 85 9000.

M.e.r. beoordelingsbesluit

Op basis van de aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling is beoordeeld of er een milieueffectrapportage moet worden gemaakt voorafgaande aan de nog te starten bestemmingsplanprocedure. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat voor de activiteit, vanwege de bijzondere omstandigheden die zij voor het milieu kan hebben, geen milieueffectrapport moet worden gemaakt.

De aanmeldingsnotitie en bijbehorende stukken liggen eveneens van 13 juli 2018 tot en met 23 augustus 2018  ter inzage, tijdens de openingstijden, bij de receptie van het gemeentehuis van Leudal, Leudalplein 1 in Heythuysen.

Een besluit beoordelingsplicht milieueffectrapportage is een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep mogelijk is. Eventuele zienswijzen tegen dit besluit kunnen in de bestemmingsplanprocedure (als zienswijze) worden ingebracht.

 

Naar boven